23 Haziran 2014 06:00

Wimbledon zamanı

Teniste sezonun 3. Grand Slam mücadelesi olan Wimbledon Tenis Şampiyonası bugün başlıyor. Dünyanın en prestijli tenis turnuvası olarak kabul edilen Wimbledon, 128. kez düzenleniyor. Turnuva 2 hafta sürecek ve 6 Temmuz Pazar günü sonlanacak.

Wimbledon zamanı
Paylaş

Teniste sezonun 3. Grand Slam mücadelesi olan Wimbledon Tenis Şampiyonası bugün başlıyor. Dünyanın en prestijli tenis turnuvası olarak kabul edilen Wimbledon, 128. kez düzenleniyor. Turnuva 2 hafta sürecek ve 6 Temmuz Pazar günü sonlanacak.

Tek erkekler ve tek kadınlar karşılaşmalarıyla başlayacak turnuvanın açılış maçında erkeklerde 1 numaralı seri başı olan Novak Djokovic, Kazak Andrey Golubev ile karşılaşacak. 2 numaralı seri başı İspanyol Rafael Nadal, Slovakyalı Martin Klizan ile karşılaşırken, geçen senenin Wimbledon şampiyonu 3 numaralı seri başı İskoç Andy Murray,  Belçikalı David Goffin ile eşleşti. Wimledon ' da 7 kez şampiyon olan ve turnuvanın 4 numaralı seri başı İsviçreli Roger Federer , İtalyan tenisçi Paolo Lorenzi ile bir üst tura geçme mücadelesini verecek.
Kadınlarda ise 2004’te Wimbledon şampiyonluğuna ulaşa Maria Sharapova, açılışı, turnuvaya davetiye ile katılan Britanyalı Samantha Murray karşısında yapacak. Fransa Açık’ı kazanarak şampiyonaya formda ve moralli gelen Sharapova, 2012’de de turnuvaya şampiyon Fransa Açık şampiyonu unvanıyla gelmiş ancak 4. turda Sabine Lisicki’ye kaybetmişti. Rus raket bu kez üst üste 2 kez grand slam kazanmak istiyor.

Dünya 1 numarası ABD’li Serena Williams ise ilk turda vatandaşı Anna Tatishvili karşısına çıkacak. Wimbledon’ı 5 kez kazanan Williams, son şampiyonluğunu 2012’de kazanmıştı.
2 numaralı seri başı Çinli Li Na’nın ilk turdaki rakibi Polonyalı Paula Kania olacak. İlk turun en dikkat çekici maçlarından birinde 11 numaralı seri başı Sırp Ana Ivanovic, eski Fransa Açık şampiyonu Francesca Schiavone ile oynayacak.

MARSEL İLHAN DA KORTTA

Türkiyeli tenisçi Marsel İlhan, sezonun üçüncü Grand Slam Turnuvası olan Wimbledon’ın elemelerini başarıyla geçti ve adını ana tabloya yazdırdı. Marsel İlhan, Tunuslu rakibi Malek Jaziri'yi 6-4/6-2/1-6 ve 6-3 sonuçlanan setlerle mağlup etti ve 11 Grand Slam sonra Wimbledon'da ana tabloya kalmayı başardı. Marsel İlhan’ın ilk turdaki rakibi 21 yaşındaki ABD’li Denis Kudla olacak.

FAVORİLER YOLUNA DEVAM EDERSE...

Tek erkekler kategorisinde, seri başı isimler ilk turlarda elenmeyerek yollarına devam etmeleri halinde, çeyrek finalde zorlu isimlerle karşılaşacaklar. Bu takdirde çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde olacak.

ERKEKLER

Novak Djokovic (Sırbistan) (1) - Tomas Berdych (Çek. Cumhuriyeti ) (6)
Andy Murray (İskoçya ) (3) - David Ferrer (İspanya ) (7)
Stanislas Wawrinka (İsviçre ) (5) - Roger Federer (İsviçre ) (4)
Milos Raonic (Kanada) (8) - Rafael Nadal ( İspanya) (2)

KADINLAR

Serena Williams (ABD) (1) - Maria Sharapova (Rusya ) (5)
Simona Halep ( Romanya ) (3) - Jelena Jankovic (Sırbistan ) (7)
Victoria Azarenka ( Belarus ) (8) - Agnieszka Radwanska ( Polonya ) (4)
Petra Kvitova ( Çek Cumhuriyeti) (6) - Li Na ( Çin ) (2)
 

ÖNCEKİ HABER

Gruplarda son maçlar başlıyor

SONRAKİ HABER

Dijitalin Radikal, Radikal’in dijital oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...