22 Haziran 2014 17:00

Korolardan yaz gecesi rüyası

TOBAV (Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı) tarafından düzenlenen “Bir Yaz Dönümü Gecesi Sanata Evet Rüyası” konseri dün Beşiktaş Belediyesi MKM Salonu’nda halka açık bir şekilde düzenlendi.

Korolardan  yaz gecesi rüyası
Paylaş

TOBAV (Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı) tarafından düzenlenen “Bir Yaz Dönümü Gecesi Sanata Evet Rüyası” konseri dün Beşiktaş Belediyesi MKM Salonu’nda halka açık bir şekilde düzenlendi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Çoksesli Korosu, TRT İstanbul Gençlik Korosu, Boğaziçi Caz Korosu, Rezonans, Hür (Dans - Drama), CorİSTAnbul Oda Korosu, İstanbul Film Müzikleri Orkestrası sırayla sahnede yer aldı. Salonun sonuna kadar dolu olması geceyi daha neşeli hale getirdiğinden korolara eşlik etmek de pek güzeldi.

“Her yıl 21 Haziran gecesi mevsim değişir. Koskocaman bir kış ve onu takip eden ilkbahar bitip yaz mevsimi başlar. İnsanlar bu mevsimde daha rahat yaşarlar. Sıcak onları sarmalar. Sinirler yumuşar, insani duygular ön plana çıkar. Yaz mevsimi sanat mevsimidir! Hayatı sanat olarak yaşamak insanlara daha çok sorumluluk hissettirir. Sanat felsefesinin Yaz mevsimi gibi insanların anlayıp yaşattığı bir felsefe olması, Soma faciası gibi pek çok facianın önceden engellenmesi duyarlılığını oluşturur. İnsana kıymamayı, insana sevgi ve saygı duymayı geliştirir” sözleriyle düzenlenen gecenin atmosferi de öyle hafif değildi aslında.

TOBAV’ ın özellikle “çıkın evlerinizden” diyerek çağrı yaptığı bu anlamlı gecede özellikle Boğaziçi Caz Korosu Gezi’den önce de var olan nitelikli çalışmalarıyla adeta herkesi büyüledi, Gezi Parkı’nda söyledikleri “Çapulcu musun Vay Vay” türküsüyle bir anda çapulcu müziğinin her tarzda söylenebileceğini de görmüş olduk. (İstanbul/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Balyoz yorumu: Biz olmasak içerde kalmaya devam ederlerdi

SONRAKİ HABER

2014-LYS temel soru kitapçıklarının yüzde 20’si yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...