22 Haziran 2014 15:26

Balyoz yorumu: Biz olmasak içerde kalmaya devam ederlerdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balyoz tahliyeleriyle ilgili olarak “Biz onlardan teşekkür bile beklemiyoruz. Sadece bu ülkede kimin demokrasi mücadelesi verdiğini bilsinler yeter” dedi.

Balyoz yorumu: Biz olmasak içerde kalmaya devam ederlerdi
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balyoz tahliyeleriyle ilgili olarak “Biz onlardan teşekkür bile beklemiyoruz. Sadece bu ülkede kimin demokrasi mücadelesi verdiğini bilsinler yeter” dedi. AKP’nin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başbakan Erdoğan, Balyaz tahliyelerine ilişkin şunları söyledi: “AİHM’e gitselerdi oradan böyle bir netice alabilirler miydi? Hayır. AİHM lehlerinde bir netice verse bile biz Türkiye olarak belli bir bedel verirdik ve içeride kalmaya devam ederlerdi.”

Konuşmasına AKP’nin 12 yılda girdikleri seçimleri hatırlatarak başlayan Başbakan Erdoğan,  “Demokrasi sandıkta başlar ve sandıkta tecelli eder. Bir siyasi parti sandıkta oylarının çalınmasına göz yumuyorsa o parti en başından kaybetmiştir” dedi.

‘CHP VE MHP HAVAYA GİRMİŞ’

Uzun uzun Avusturya ve Fransa’daki görüşmelerini anlatan Başbakan, “Adeta aşıkla maşukun bir aya gelmesi gibi bir tabloyu orada gerçekleştirdik” diye konuştu.

Daha sonra Balyoz tahliyelerine ilişkin konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “230’u aşkın insan Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla dışarı çıktı değil mi? CHP MHP bakıyorsunuz havaya girmiş. 2010 referandumundan yüzde 58 ile sandıklardan bu çıkmasaydı bunlar çıkabilecek miydi. 2010’da ‘hayır’ diyenler şu anda ‘evet’ oylarının neticesini aldılar. Bu ne demek. Biz işte bu ülkenin huzuru için çalışan partiyiz. AİHM’e gitseydiler oradan böyle bir netice alabilirler miydi? Hayır. AİHM lehlerinde bir netice verse bile biz Türkiye olarak belli bir bedel verirdik ve içeride kalmaya devam ederlerdi. Biz onlardan teşekkür bile beklemiyoruz. Sadece bu ülkede kimin demokrasi mücadelesi verdiğini bilsinler yeter. Bu zemini hazırlayan AK parti iktidarı. Yoksa orada kalmaya devam edecektin.”

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Başbakan, AKP’nin dava şuuruyla hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, “Partinin başına Ahmet gelmiş, Mehmet gelmiş bunu tartışmasını yapmak davaya ihanettir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çin’den Ankara’ya kritik atama

SONRAKİ HABER

Korolardan yaz gecesi rüyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...