22 Haziran 2014 09:47

‘Kürdistan’ın takımı’na eş başkanlık sistemi

Siyasi parti ve belediyelerin ardından futbolda da eş başkanlık sistemine geçti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un kongresinde eş başkanlıklara İhsan Avcı ile Amine Demir seçildi.

‘Kürdistan’ın takımı’na eş başkanlık sistemi
Paylaş

Siyasi parti ve belediyelerin ardından futbolda da eş başkanlık sistemine geçildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un kongresinde eş başkanlıklara İhsan Avcı ile Amina Demir seçildi. Başkan Avcı, “Eş başkanlık sistemini uygulayarak kadının sporda da aktif yer alabileceği yeni bir bakış ve diğer takımlar açısından da modern bir ruh oluşturdu” dedi.

Gerek sportif başarısı, gerekse altyapı açısından Diyarbakır kentini kimliğine, kendi değerlerine uygun temsil edebilecek, iddiaları güçlü, hedefleri güçlü bir takım olma oyununu oynayacaklarını söyleyen İhsan Avcı, “Futbolda, profesyonel takımın gidebildiği yere kadar götürebilecek bir başarı hedefliyoruz. Mevcut takımımızı daha da güçlendirerek Kürdistan’ın takımı olma ruhunu ve misyonunu temsil edeceğiz” diye konuştu.

Kulüp Başkanı İhsan Avcı, yapılan genel kurul ile bir ilki gerçekleştirerek, eril yaklaşımı yıktıklarını ve eş başkanlık sistemini uyguladıklarını söyledi. Avcı, “Bundan sonraki çalışmalarımızı eş başkan Amina Demir ile birlikte yürüteceğiz. Eş başkanlık sistemini uygulayarak kadının sporda da aktif yer alabileceği yeni bir bakış ve diğer takımlar açısından da modern bir ruh oluşturduk” dedi. (Diyarbakır/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Uzungeçit\'te karakol inşaatı ateşe verildi

SONRAKİ HABER

HDP yeni eş başkanlarını seçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...