27 Haziran 2011 08:48

4 mahkeme 9 klişe

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekili Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesinin ardından Dicle’nin de aralarında bulunduğu 6 Blok milletvekilinin tahliye talepleri de ‘delilleri karartma ve kaçma ihtimali’ gerekçesiyle reddedildi. Mahkemeler CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile MHP milletveki

4 mahkeme 9 klişe
Paylaş

Tutuklu vekillerin tahliye edilmemesine ‘ delilleri karartma ihtimalinin’ gerekçe gösterilmesi, ‘yıllardır deliller neden toplanmıyor’ sorusunu akıllara getirirken, yargı kararlarıyla yüzbinlerce kişinin iradesinin Meclis’e yansımasını da engellemiş oldu. Blok’un 4 tutuklu milletvekilinden sonra 2 Blok milletvekilinin daha tahliyesinin reddedilmesiyle, 36 vekille Meclis’e gitmeye hak kazanan Blok’un 6 milletvekiline Meclis yolu kapatılmış oldu.

BLOK’UN 6 VEKİLİNE ENGEL

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun YSK tarafından milletvekilliği düşürülen M. Hatip Dicle ile Blokun diğer tutuklu vekilleri Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş ve Selma Irmak’ın tahliye taleplerinin reddedilmesinden sonra bugün de İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım’ın tahiye talepleri de reddedildi. Bu kararla yüzbinlerce kişinin oyunu almış olan 6 vekil Meclis’e gidemeyecek.

GEREKÇELER HEP AYNI

12 Haziran’da yapılan genel seçimlerde milletvekili seçilen Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun ‘KCK Davası’ adı altında sürdürülen davadan tutuklu bulunan adaylarından vekilliği düşürülen M. Hatip Dicle ile Selma Irmak, Kemal Aktaş ve Faysal Sarıyıldız’ın tahliyeleri için Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan başvurunun reddedilmesinin ardından bugün de Urfa ve Mardin milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım’ın tahliye talebi Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Ret gerekçeleri Anayasa’nın 83. maddesi ile 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 100/3-a maddesine dayandırdı.

Mahkemenin tahliye taleplerini ret gerekçesinde “Sanıkların kaçacağı, delilleri yok etme, gizleme ve ya değiştirme olasılığının göz önünde olması gerekçesiyle tahliye talebinin reddine karar verildi” denildi. Tutuklu vekillerin avukatları, karara karşı bir üst mahkeme olan Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulunacaklar. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Halk iradesine vahşi saldırı

SONRAKİ HABER

Dicle'nin avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...