21 Haziran 2014 06:00

Bir AK’lama çabası: K.O.Z

Tapeler, yargı operasyonları, MİT tırlarına yapılan baskınlar… 17 Aralık süreci film oluyor.Projenin sahibi yapımcı Uğur Yalçınkaya, A Haber'e konuk olarak böyle bir film hazıladıklarını söyledi.

Bir AK’lama çabası: K.O.Z
Paylaş

Çağrı SARI
İstanbul


Tapeler, yargı operasyonları, MİT tırlarına yapılan baskınlar… 17 Aralık süreci film oluyor.
Projenin sahibi yapımcı Uğur Yalçınkaya, A Haber'e konuk olarak böyle bir film hazıladıklarını söyledi. Yalnız anlattıkları biz izleyicilerin yeni bir propaganda ile karşı karşıya kaldığımızın göstergesi gibi. Dikkat AK'lama operasyonu sinema ile devam ediyor.
Parantez yapım'ın sahibi Uğur Yalçınkaya çıktığı televizyon programında bir siyasal yapının ürünü ya da bir tarafı olmadıklarını ileri sürdü.  Bir yandan 'taraf' olmadıklarını söylerken, dile getirdikleri ya da filmin tanıtımını yaptığı kanalın A Haber olması da haliyle film hakkında ciddi ipuçları da sundu. Yapımcı Uğur Yalçınkaya'nın şu sözlerine dikkat edin: "Ülkemiz öyle bir süreçten geçti ki emniyetin koridorlarında polisler birbirlerine silah çektiler, savcılar, başsavcıların haberi olmadan kendi kendilerine operasyon yürüttüler. Birisinin çıkıp "devlet içinde devlet kurmak isteyen insanları"   ya sinema filmine dökmeliydi, ya da bu gerçekleri anlatacak bir yapım içerisinde yer almalıydı. O yüzden biz de buna başladık."
Elbette yukarıda bahsedilenlerin bir gerçeklik payı var. Bu coğrafya, tarihi boyunca devlet içinde farklı yapıları barındırdı. Ancak dikkat edilmesi gereken, bunun 17 Aralık süreci ile varolmadığı, Emniyet içerisinde farklı oluşumlar Başbakan Erdoğan'ın tabiri ile 'paralel yapı'  bir sürpriz değil. AKP ve Cemaat arasındaki etle tırnak hali 12 yıllık AKP hükümeti döneminde birlikte örüldü.
Öte yandan Filmin adı "Kod adı: K.O.Z" . İsime bakıldığında 17 Aralık sürecinin, hesaplaşmadan ziyade istenilenlerin elde edilmesi için bir 'koz' olma durumunu ortaya koyuyor. "Siz bana şunları verin ben o ses kaydını yayınlamayayım." Muhtemeldir ki K.O.Z'dan AKP hükümetinin başı dik olarak çıktığı falan gösterilecek!

BURAM BURAM 'AK'LAMA FAALİYETİ

Uğur Yalçınkaya şunları da ekledi çıktığı kanalda: Bu proje normal bir sinema filmi değil. Bu projenin içindeki herkesin hayati tehlikesi vardır da diyebilirsiniz, ticari hayatı bitebilir de diyebilirsiniz. Birileri Başbakan'ı dinliyorlarsa, MİT'i ve Dışişleri'ni de dinleyebiliyorlarsa biz herhalde onların yanında hiçiz ama çekinmiyoruz. Proje ilk İnternete düştükten sonra bana ilk tebrik (!) "onlardan" geldi. Açık konuşmak gerekirse "paralel yapı"dan geldi. Telefonlarımda mevcuttur. Tehdit de aldık, üç gün sonra teklif de aldım. Bu projenin ya bitirilmesini ya da senaryonun değiştirilmesini istediler.  
 "Paralel yapı" dediğimiz şey cemaatten ibaretse çekineceğimiz bir şey yok. 'Paralel yapı'nın arkasında çok farklı güçler var. Biz yedi aydır Türkiye'de hiçbir gazetecinin söyleyemeyeceği şeyleri bu sinema filminde seyircilerle buluşturacağız. İnsanlar maskelerin düştüğünü tek tek görecekler. Sonucunda da ölüm bile olsa bu sinema filmi, ben olsam da olmasam da tüm variyetimi bu işe koyacağım ve 17 Aralık'ta izleyiciyle buluşacak.

PARANTEZ YAPIM NEDİR, KİMDİR?

Anlaşılan o ki 17 Aralık sürecini aklama operasyonunda hükümet bütün imkanlarını seferber ediyor. Buna sinema da dahil. Parantez Yapım'ın sahibi Uğur Yalçınkaya bu işe el atmış durumda. Türkiye'nin siyasal atmosferi ya da yaşananların elbette filmi de çekilmeli. Gönül isterdi ki bu film bağımsız sinemacılar tarafından çekilsin. Tabii biz şimdiden ön yargıyla bakmayalım. Filmi izlemeden yorum yapanlar her zaman komik duruma düşer öyle değil mi? Yanılabiliriz ama Türkiye'de işler hep bahsettiğimiz gibi ilerliyor. Bir de İnternet'te Parantez yapım ve Uğur Yalçınkaya kimdir diye biraz araştırma yapınca hiçbir bilgi çıkmaması iyice insanı kuşkulu hale getiriyor.

ÖNCEKİ HABER

Bir kadraja kaç çocuk daha sığar!

SONRAKİ HABER

Kosta Rika, İtalya\'yı da yenerek gruptan çıkmayı garantiledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...