20 Haziran 2014 19:58

Van’da İŞKUR işçileri trafiği kapattı

İŞKUR bünyesinde çalıştırılan 7286 işçinin işine son verilmesinin ardından başlayan direniş devam ediyor. İşçiler akşam saatlerinde Van’ın en işlek caddesini ikinci kez trafiğe kapattılar.

Van’da İŞKUR işçileri trafiği kapattı
Paylaş

İŞKUR bünyesinde çalıştırılan 7286 işçinin işine son verilmesinin ardından başlayan direniş devam ediyor.

İşçiler akşam saatlerinde Van’ın en işlek caddesini ikinci kez trafiğe kapattılar. Feqiye Teyran Parkından Dörtyol kavşağına kadar, ellerine ekmekler alarak “işçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “zafer direnen işçilerin olacak”, “iş, ekmek, özgürlük” sloganları ile yürüyen işçiler, en önde ise hazırladıkları tabutu taşıdı. İşçiler, Dörtyol kavşağında yolu trafiğe kapattı. Eğer kalıcı iş talepleri karşılanmazsa sonlarının bu tabut olacağına dikkat çeken Van Yararına Çalışma Derneği başkanı Ethem Altın, “bizler taleplerimiz karşılanana kadar bu haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi. Direnişlerinin 7. gününü geride bıraktıklarına dikkat çeken Altın, “her geçen gün biraz daha büyüyoruz. Van halkı işsiz. Ve bu sadece bizim değil Van’ın davası” dedi.

Eylem sırasında bir işçi fenalaşarak baygınlık geçirdi. Bir süre yolun ortasında ambulansın gelmesini bekleyen işçiler, ardından kendi imkanlarıyla arkadaşlarını hastaneye götürmek zorunda kaldılar. Ayrıca bugün içerisinde 2 işçi daha fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.(Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak maden işçileri: Kapatmayın önlem alın

SONRAKİ HABER

\'Böcek\'te tutuklama yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa