20 Haziran 2014 19:11

Gül, İhsanoğlu ile karşılaşmamak için camiyi değiştirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile karşılamak için Cuma namazı kıldığı camiyi değiştirdiği öne sürüldü.

Gül, İhsanoğlu ile karşılaşmamak için camiyi değiştirdi
Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile karşılamak için Cuma namazı kıldığı camiyi değiştirdiği öne sürüldü.

CHP ve MHP’nin ‘çatı adayı’ olarak üzerinde uzlaştıkları Ekmeleddin İhsanoğlu, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanı seçimi çalışmalarına başladı. Muhalefetin halk tarafından seçilecek ilk Cumhurbaşkanı adayı olarak üzerinde uzlaşma sağladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, yaptığı yazılı açıklamayla seçim kampanyası hazırlıklarının tamamlandığını kaydetti. İhsanoğlu, AKP MKYK Üyesi İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu’nun oğlu avukat Murat Aksu ile görüştü. İhsanoğlu’nun oğlunun aynı site içinde bulunan evinde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Aksu soruları yanıtsız bıraktı. İhsanoğlu, Yeniköy’deki Çarşı Merkez Camii’ne Cuma namazını kıldı. İhsanoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazeteciler İhsanoğlu’na Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cami değiştirmesini ilişkin soruya, “Onu bilmiyorum. Ben onun adına konuşma yapamam, bilmiyorum. Sizden öğrendim” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi programında olmamasına rağmen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Tarabya’daki Huber Köşkü’nde sürpriz bir görüşme yaptı. Görüşmenin uzaması üzerine Gül, cuma namazını Yeniköy Merkez Çarşı Camii’ni değiştirerek, Davutoğlu ile köşkün yakınındaki  Tarabya Kalender Üstü Camii’nde kıldı. Gül’ün camii değişikliğine gitmesinin nedeni olarak CHP ve MHP’nin ‘çatı adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu ile karşılaşmamak için yaptığı öne sürüldü.

Zonguldak’ta CHP Gökçebey İlçe Başkanı Vural Cebecioğlu, İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine tepki olarak 7 yönetim kurulu üyesiyle birlikte görevinden istifa etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Çözüm süreci yasallaşmalı

SONRAKİ HABER

Şırnak maden işçileri: Kapatmayın önlem alın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...