20 Haziran 2014 16:43

Kadın örgütleri sendikayı uyardı

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel’in eşine uyguladığı fiziksel şiddeti protesto eden kadın örgütleri, şiddetin mahkemeye intikal etmesine karşın sendikanın kayıtsız kaldığını belirtti ve “Sessiz kalmak bu şiddet döngüsünün bir parçası olmaktır. Kıbrıslı kadın arkadaşlarımız yalnız değildir. Bu davanın takipçisi olacağız” diyerek KTOEÖS’ü uyardı.

Kadın örgütleri sendikayı uyardı
Paylaş

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel’in eşine uyguladığı fiziksel şiddeti protesto eden kadın örgütleri, şiddetin mahkemeye intikal etmesine karşın sendikanın kayıtsız kaldığını belirtti ve “Sessiz kalmak bu şiddet döngüsünün bir parçası olmaktır. Kıbrıslı kadın arkadaşlarımız yalnız değildir. Bu davanın takipçisi olacağız” diyerek KTOEÖS’ü uyardı. Kadınlar yaptıkları yazılı açıklamayla, sendikayı sendika başkanı hakkında disiplin soruşturması başlatmaya çağırdı.

Sendika başkanı Tahir Gökçebel’in eşine yıllardır fiziksel şiddet uyguladığı iddia edilen açıklamada, Şubat ayında kadının burnunun kırıldığı ve sendika başkanı Tahir Gökçebel hakkında uzaklaştırma kararı çıkartıldığı kaydedildi. Açıklamada, sendikalı kadınların disiplin kurulunun toplanması için dilekçe verdiği ancak hiçbir gelişme olmadığı belirtilerek, “KTOEÖS’nün üyelerini, kadına yönelik şiddete karşı tavır almaya çağırıyor, kadın beyanı esas alınarak, soruşturma başlatılması için gereken tüm adımların atılmasını bekliyoruz” denildi. KTOEÖS Başkanı hakkında ileri sürülen kadına yönelik şiddet iddialarına karşı sendikanın disiplin kurulunu devreye sokmadığı ve süreç tamamlanana kadar sendika başkanını görevden almadığı ifade edilen açıklamada, “Konu hakkında dilekçelerini veren sendikalı kadın arkadaşlarımıza karşı yapılan baskıyı şiddetin bir parçası olarak görüyor, buradan tüm sendika yönetimini uyarıyoruz” denildi.

AÇIKLAMADAKİ İMZACI ÖRGÜTLER

Kıbrıs’ta erkek şiddetine karşı mücadele veren kadınlara destek olmak için, yazılı açıklamada imzacı olarak yer alan kurumlar ise şöyle: Bodrum Dayanışma Derneği, Elder Kadın Dayanışma Derneği, Emek Ve Meslek Örgütlerinden Kadınlar, İstanbul Eğitim-Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi Kadın Komisyonu, İstanbul Emek ve Meslek Örgütlerinden Kadınlar, İstanbul Feminist Kollektif, Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi Platformu, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Karadeniz İlleri Kadın Platformu, Trabzon Derneği
KESK,  İstanbul Yapı Yol Sen Kadınları, Sendikalarda ve Meslek Odalarında Erkek Egemenliğine Karşı Kadın İnisiyatifi, Sosyalist Feminist Kollektif, TMMOB’li Kadınlar, Yoğurtçu Kadın Forumu ile kadın mühendisler, mimarlar, şehir planlamacıları ve teknik elemanlar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MKEK\'de patlamanın ardından işçiler üretimi durdurdu

SONRAKİ HABER

Erdoğan Alkan hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...