20 Haziran 2014 16:37

MKEK'de patlamanın ardından işçiler üretimi durdurdu

Makine Kimya Endüstri Kurumu'nun (MKEK) Elmadağ'da bulunan Barutsan Fabrikası'nda önceki sabah yaşanan ve 3 işçinin yaralandığı patlama sonrası işçiler üretimi durdurarak eylem yaptı. Eylemde konuşan Petrol İş Petrol- İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, “Bu yaşanan kaza ne ilktir ve gerekli önlemler alınmazsa ne de son olacaktır” dedi.

MKEK\'de patlamanın ardından işçiler üretimi durdurdu
Paylaş

Makine Kimya Endüstri Kurumu'nun (MKEK) Elmadağ'da bulunan Barutsan Fabrikası'nda önceki sabah yaşanan ve 3 işçinin yaralandığı patlama sonrası işçiler üretimi durdurarak eylem yaptı. Eylemde konuşan Petrol İş Petrol- İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, “Bu yaşanan kaza ne ilktir ve gerekli önlemler alınmazsa  ne de son olacaktır” dedi.  

Aynı işyerinde daha önce de kazalar olduğunu dile getiren Gül, geçen yıl gerçekleşen patlamada iki işçinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Birçok girişim ve eylemlere rağmen önlem adına en ufak bir adım atılmadığını ifade eden Gül, yalnızca geçen yıl bakanlık tarafından 10 Temmuz'da üretimin 20 yıl durdurulduğunu aktardı.

Önceki sabah gerçekleşen patlamanın aynı atölyeye bağlı farklı bir üretim biriminde gerçekleştiğini belirten Gül, "İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri derhal alınmalı, fabrika yeni yatırımlarla modernize  edilmelidir" dedi.

PETROL-İŞ: TAKİPÇİSİYİZ

Çalışma Bakanlığı ve yetkililerin gerekli önlemleri almazsa patlamaların, ölümlerin ve yaralanmaların devam edeceğinin altını çizen Gül, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri konusunda sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Petrol İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar, "Başımız sağolsun dememenin gururunu yaşıyoruz. Soma'da 301 arkadaşımız öldü. Bunun adı iş cinayeti" dedi. İşyeri genel müdürünün yurtdışında olduğunu belirten Yaşar, "Bence hemen geri dönmeli" dedi. Yaşar fabrikada gerçekleşen patlamaların peşini bırakmayacaklarını ve konuyu Meclis'in de gündemine girmesi gerektiğini vurguladı.

3 İŞÇİ HALA HASTANEDE


Eyleme patlamada yaralanan Mustafa Yılmaz'ın ailesi de eyleme katıldı. İsmet Özen, Erdinç Karayel ve Mustafa Yılmaz isimli işçilerin tedavisi devam ediyor. Patlama nedeniyle  işçilerin yüzde 30'lara varan yanıkları olduğu belirtiliyor. Ayrıca arkadaşları yaralanan işçilerin yanığa dayanıklı giysilerinin de olmadığını söyledi. (AnkaraEVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

\'Rojava, çölde açan bir çiçek\'

SONRAKİ HABER

Kadın örgütleri sendikayı uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...