25 Haziran 2011 09:50

Kürt genç akademisyenler Diyarbakır’da toplandı

TOPLUM ve Kuram Dergisi ile öğrencilerin çağrıcılığını üstlendiği 2 günlük “Kürt Çalışmaları Platformu” toplantısı Diyarbakır’da başladı. Yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen, araştırma görevlisi ve yüksek lisans öğrencisi katıldığı toplantının temel amacının “a

Kürt genç akademisyenler  Diyarbakır’da toplandı
Paylaş

TOPLUM ve Kuram Dergisi ile öğrencilerin çağrıcılığını üstlendiği 2 günlük “Kürt Çalışmaları Platformu” toplantısı Diyarbakır’da başladı. Yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen, araştırma görevlisi ve yüksek lisans öğrencisi katıldığı toplantının temel amacının “akademik olarak Kürtler ve Kürt dili üzerinde bugüne kadar yürütülen ve yürütecek çalışmalarla Kürtler ve Kürt dili ile ilgili olarak yeni bir sosyal bilim anlayışını oluşturmak, kurumasallaştırmak” olduğu kaydedildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Resepsiyon Salonu’nda başlayan toplantı, akademik çevrelerin Kürtler ve Kürt dili üzerinde bugüne kadar yürüttükleri ve yürütecekleri çalışmalarla Kürtler ve Kürt dili ile ilgili olarak yeni bir sosyal bilim anlayışını oluşturmak, kurumasallaştırmak amacıyla düzenleniyor. Toplantının açılış konuşması Kürtçe ve Türkçe yapıldı. Açılış konuşmasının Kürtçesini yapan “Kürt çalışmaları platformu” çağrıcılarından Sosyolog Adnan Fırat ve ODTÜ’nde doktora öğrencisi Yeşim Mutlu, amaçlarının sosyal bilimlerin dışında bırakılan, sosyal bilimlere dahil edilmeyen ve bu alanda ciddi sorunların yaşandığı bir ortamda Kürt çalışmaları ile ilgilenenler olarak bir araya gelmek olduğunu söyledi. İki gün sürecek olan tartışmalarda metodoloji ve etik ve daha farklı konularda atölye çalışmaları ve toplantılar düzenleyeceklerini ifade eden Fırat ve Mutlu, “Sonuç kısmında kısa, orta ve uzun vadeli hedefler belirleyip, ‘Kürt çalışmaları platformu’ olarak bu konuda planlamalar yaparak, Kürt çalışmalarında yeni bir yaklaşım oluşturmayı hedeflemekteyiz. Özellikle mastır ve doktora öğrencilerinin ağırlıkta olması yeni bir oluşumun temellerinin atılmasında bizler için oldukça önemlidir” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kayıp yakınları seslerini yukseltiyor

SONRAKİ HABER

Altının fiyatı bir yılda yüzde 40 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...