19 Haziran 2014 18:53

Kadın örgütleri: Bu yasayı veto et

İçinde 270 kadın örgütünün bulunduğu “Şiddete Son Kadın Platformu” TCK’nın cinsel suçları düzenleyen maddelerinde değişiklik yapılmasını öngören Tasarıya karşı Cumhurbaşkanı ve muhalefet partilerine mektup gönderdi. Kadın örgütleri tüm itirazlara rağmen AKP’nin hiçbir değişiklik yapılmaksızın tasarınyı mecliste kabul etmesini eleştirdi.

Kadın örgütleri: Bu yasayı veto et
Paylaş

İçinde 270  kadın örgütünün bulunduğu “Şiddete Son Kadın Platformu” TCK’nın cinsel suçları düzenleyen maddelerinde değişiklik yapılmasını öngören Tasarıya karşı Cumhurbaşkanı ve muhalefet partilerine mektup gönderdi. Kadın örgütleri tüm itirazlara rağmen AKP’nin hiçbir değişiklik yapılmaksızın tasarınyı mecliste kabul etmesini eleştirdi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi: “Cezaları artırıyoruz propagandası ile birçok durumda cezalar indirilmektedir. Cumhurbaşkanı’ndan torba yasanın kadın ve çocuklarla ilgili 3 ayrı yasada değişiklik getiren tüm maddelerini veto etmesini; hükümetten bu suçlara ağırlıklı olarak maruz kalanlar kadınlar, çocuklar ve LGBTİ örgütleri ve ilgili akademik disiplinlerle birlikte (kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri konularını da içerecek şekilde) yeni bir tasarı hazırlayarak yasalaştırmasını istemesini; aksi durumda Anayasa Mahkemesi’nde iptal davası açmasını talep ediyoruz.Tüm muhalefet partilerinden de, ilgili maddeler için Anayasa Mahkemesi’nde iptal davası açmalarını bekliyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avusturya Erdoğan’a ‘hoş gelmediniz’ dedi

SONRAKİ HABER

Türk-İş binasında \'baraj\' eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa