19 Haziran 2014 18:21

Avusturya Erdoğan’a ‘hoş gelmediniz’ dedi

Başbakan Erdoğan son dönemlerde yurt dışında gittiği bir çok yerde protestoyla karşılanıyor. Erdoğan’ın Köln mitingi için Alman Bild gazetesinin attığı “hoş gelmediniz” manşetinin bir benzerini Avusturya’da Kurier gazetesi kullandı. Kurier, “Seçim konuşmacısı olarak hoş gelmediniz” dedi.

Avusturya Erdoğan’a ‘hoş gelmediniz’ dedi
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son dönemlerde yurt dışında gittiği bir çok yerde protestoyla karşılanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği Viyana ziyareti hakkındaki tartışmalar da Avusturya’da zirveye tırmandı. Erdoğan’ın Köln mitingi için Alman Bild gazetesinin attığı “hoş gelmediniz” manşetinin bir benzerini Avusturya’da Kurier gazetesi kullandı. Kurier, “Seçim konuşmacısı olarak hoş gelmediniz” anlamındaki manşetini, İnternet sitesinde yaptığı ankete dayandırdı.

Gazete, Avusturyalıların yüzde 70’inin Erdoğan’ın Viyana’da konuşmasına karşı olduğunu belirtti. Yaklaşık bir milyon tirajlı Kronen Zeitung ise Başbakan Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili olarak “Erdoğan Viyana’daki Türkleri bölüyor” manşetiyle çıktı.

ERDOĞAN VİYANA'DA DA PROTESTO EDİLDİ

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) nin 10. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen şenlik Viyana'da kutlanmaya devam ediyor. Şölende konuşma yapan Başbakan Erdoğana karşı protesto gösterileri düzenlendi

Praterstr.,venediger Au park meydanında binlerce Türkiyeli ve Avusturyalı protesto gösterisi düzenliyor. Avusturya Atatürkçü Derneği (ADD) üyeleri ise Opera meydanında toplanarak protesto gösterileri yapıyorlar. Avusturya Alevi Federasyonu ve yaklaşık 40 derneğin katılımıyla Heldenplatz meydanında da protesto gösterileri yapıldı.

Protestocular akşamın geç saatlerine kadar protestolarına devam edeceklerini söylediler. Viyana polisi ise 2000 güvenlik görevlisi ile asayişi sağlamaya çalışıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan protestolar sırasında herhangi bir tatsız olay yaşanmaması dikkati çekti.

ALMANYA’DA 100 BİN KİŞİ PROTESTO ETMİŞTİ

Başbakan Erdoğan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD)10. yılı nedeniyle Almanya Köln Lanxess Arena’da düzenlenen etkinliğe katılmıştı. Başbakan burada konuşma yaptığı sırada, sokakta ise 100 binden fazla Türkiyelinin katıldığı dev bir gösteriyle protesto edilmişti. Yürüyüş öncesinde yapılan açıklamalarda eyleme katılımın 30 bin olacağı ifade edilirken, katılım 3-4 katına çıkması, Erdoğan’ın baskı politikalarına, Soma katliamına, Alevilere ve Kürtlere karşı izlenen politikalara tepki ve öfkenin ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha gösterdiği şeklinde yorumlanmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

Başbakan Erdoğan protestoları

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Üniversitesi\'nde yabancı uyruklu öğrenci kavgası: 1 ölü, 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Kadın örgütleri: Bu yasayı veto et

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...