25 Haziran 2011 09:44

Dicle için eylemler sürüyor

YSK’nın Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Hatip Dicle’nin vekilliğini düşürmesine tepkiler büyüyerek devam ediyor.Dersim’de Blok bileşenleri, sendikalar ve kurum temsilcilerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişi Yeraltı Çarşısı üstünde Seyit Rıza Meydanı’na y&

Dicle için eylemler sürüyor
Paylaş

YSK’nın Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Hatip Dicle’nin vekilliğini düşürmesine tepkiler büyüyerek devam ediyor.

Dersim’de Blok bileşenleri, sendikalar ve kurum temsilcilerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişi Yeraltı Çarşısı üstünde Seyit Rıza Meydanı’na yürüdü. BDP Dersim İl Başkanı Suat Demir, YSK’nın aldığı kararın AKP’nin talimatı doğrultusunda alınan bir karar olduğunu belirterek, Dicle’nin milletvekilliğinin bir an önce kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Açıklamanın ardından Seyit Rıza büstü önünde 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Yapılan eylemin ardından polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.
Siirt BDP İl Örgütü, Dicle için BDP il binası önünde basın açıklaması yaptı.BDP Van İl Örgütü de, il binasından Feqiye Teyran Parkı’na yaptığı yürüyüşle YSK’yı protesto etti. Yürüyüşe Demokrasi ve Özgürlük Bloku Van Milletvekilleri Özdal Üçer, Nazmi Gür de katıldı.

Adana’da ise merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa, Denizli ve Dağlıoğlu Mahallelerinde protesto edildi. Mahallelerde bir araya gelen gruplar yürüyüş yaparken, bazı yollar da trafiğe kapatıldı.

Mahallelerde yapılan yürüyüşlere polis ekipleri, gaz bombaları, TOMA araçları ve panzerlerle müdahale etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

YARSAV’dan Yargıtaydaki yer değiştirmelere tepki

SONRAKİ HABER

Nusaybin’de polis saldırdı: bir kişi ağır yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa