19 Haziran 2014 15:22

ÇHD’den Aras ailesine ziyaret

Adana’da polis saldırısında yaşamını yitiren İbrahim Aras’ın ailesine taziye ziyaretleri sürüyor. Aras ailesini ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD Adana Şubesi ziyaret etti.

ÇHD’den Aras ailesine ziyaret
Paylaş

Adana’da polis saldırısında yaşamını yitiren İbrahim Aras’ın ailesine taziye ziyaretleri sürüyor. Aras ailesini Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD Adana Şubesi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Selçuk Kozağaçlı, çevik kuvvetin kapı kuluna dönüştüğünü ve lağvedilmesi gerektiğini vurguladı.

Aras’ın babası ile görüşen Kozağaçlı, katillerin bulunması için mücadele edeceklerini ve ailenin yanında olacaklarını ifade etti. Son dönemde kolluk güçlerinin halka dönük saldırılarının ve katliamlarının arttığını belirten Kozağaçlı, çevik kuvvetin bir suç örgütü haline dönüştüğünü vurguladı. Doğrudan Başbakana bağlı olarak çalıştıklarını söyleyen Kozağaçlı, çevik kuvvetin kapı kulu haline dönüştüğünü ve kapatılması gerektiğini dile getirdi.

İHD MYK Üyesi Avukat Tugay Bek ise bazı tanıkların polisin doğrudan ateş ettiğine dair bilgi verdini söyledi. İbrahim Aras’ın katledilmesinde daha önce karşılaşmadıkları belirtiler olduğunu ifade eden Bek, konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.  Baba Aras ise hiçbir yetkilinin başsağlığı dilemediğini oğlunu katledenlerin ve sorumluların bulunmasını istediğinin altını çizdi. Hiçbir sebebin oğlunun katledilmesini gerektirmeyeceğini belirten Aras, ‘Yeter bu sorun çözülsün’ dedi.  

İHD’DEN AÇIKLAMA

İHD Adana Şubesi İbrahim Aras’ın öldürülmesi ile ilgili inceleme raporunu açıkladı. İHD Adana Şube Başkanı Av. İlhan Öngör, Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı üzerinde Lice protestoları sırasında öldürülenler için yapılan eylemde çevik kuvvet polislerinin 20067 sokağa girerek İbrahim Aras’ın yaklaşık 30 metreden ses bombasıyla ateş açarak ölümüne deden olduğunu belirtti. Av. İlhan Öngör mahallelilerin yoğun gaz ve ses bombası nedeni ile yerde yatan İbrahim Aras’ın yanına gidemediğini kafası parçalanan Aras’ın o halde 3.5 saat yerde kaldığını ifade etti. Heyetin görüştüğü yedi görgü tanığının ifadeleri benzer olup üç resmi çevik kuvvet polisinin sokağa girip İbrahim Aras’ı hedef alarak vurduğu yönünde olduğunu söyleyen Av. Öngör, yaşanan olayın münferit olmadığını dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Haliç’e yüzer iskele

SONRAKİ HABER

Saldırgan polise değil mağdurlara dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...