19 Haziran 2014 11:55

Erdoğan: Çatıları hayırlı olsun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya'nın başkenti Viyana'ya hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Çatıları hayırlı olsun
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya'nın başkenti Viyana'ya hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önermesi ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, "Bu konuda benim söyleyecek hiçbir şeyim yok. 10 Ağustos'ta milletimiz nihai kararını verecektir. Dolayısıyla ben öyledir, böyledir, bunları söylememe gerek yok. Onları zaten Kılıçdaroğlu söylüyor, Sayın Bahçeli de söylüyor. Onların kendilerine göre temeli olmayan çatı kurmuşlar. Bu çatıları hayırlı olsun."

AYM'NİN BALYOZ KARARI

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası ile ilgili ihlal kararını değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Tekrar yargılanmaları söz konusu. Temenni ederiz ki burada da adelet yerini bulmuş olur" diye konuştu.

12 EYLÜL DAVASI

12 Eylül davası ile ilgili soruya Başbakan Erdoğan, "Konuyla igli olarak aslında nihai nokta konulmuş değil. Yargı süreci bununla ilgili de bitmiş değil. İlk derece mahkemenin vermiş olduğu bir karardır. Burada bu işin temyizi söz konusu. Tüm bunların dışında yine avukatlarını yapacağı farklı itirazlar söz konusudur. Bunları görmeden, bu kararları şu anda bilmeden bir açıklama yapmanın çok aceleci bir tavır olacağını düşünüyorum. O kararlar da verildikten sonra bir kanaat belirtmenin çok daha isabetli olacağı düşüncesindeyim" dedi.

'İÇ SAVAŞ OLMAKTAN ÇIKMIŞ ADETA MEZHEPLERARASI İÇ SAVAŞA DÖNÜŞMÜŞTÜR'


Irak'taki gelişmelere değinen Başbakan Erdoğan, "Amerika yaptığı açıklamalarıyla bu tür saldırıya sıcak bakmıyor. Çünkü burada IŞİD unsurlarının halkla iç içe olmuş olması sivil vatandaşların böyle bir harekatta ciddi manada ölümüne yol açabilir. Şimdi böyle hassas yanı var. Tabii burada özellikle Irak ordusunun mevzilerini terk etmek suretiyle kaçması, oraları tamamıyla onlara bırakması çok manidardır. Olay artık IŞİD unsurlarıyla Irak arasında bir mücadele veya iç savaş olmaktan çıkmış adeta mezheplerarası iç savaşa dönüşmüştür.

Biliyorsunuz Sünni ve Şia savaşı konumundadır. Biz bunu asla ve kata tasvip etmiyoruz. Bizim değer yargılarımızda mezhebi taassubun olması mümkün değildir" dedi. Başbakan Erdoğan, "Bir müslüman, bir müslümanı 'Allahuekber' diyerek öldüremez" dedi.  (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ramazan\'da 300 gramlık pidenin fiyatı 1,5 TL

SONRAKİ HABER

İspanya için bir devrin sonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...