25 Haziran 2011 09:43

Gül: Sorunların çözümü ertelenmemeli

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, 12 Haziran sonrası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla başlayan ve tutuklu milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesiyle devam eden krize ilişkin suskunluğunu bozdu. Yazılı açıklama yapan Gül, sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunu belirterek, yaşanan sorunların ertelenmeden çözül

Gül: Sorunların çözümü ertelenmemeli
Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son günlerde yargı eliyle yaratılan krize ilişkin yazılı açıklama yaptı. Gül, 12 Haziran seçimlerinin yüksek katılımlı bir şekilde başarılı gerçekleştiğini belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kompozisyonu ve seçmenlerin yüzde 95’ini aşan temsil oranı, çözüm bekleyen sıkıntılarımızın el birliğiyle aşılması için büyük bir şans olarak görülmelidir” dedi.

YENİ ANAYASA FIRSATI

Gül, yargı eliyle verilen kararlar sonrasında başlatılan tartışmaların Türkiye demokrasisinin evrensel standartlara ulaştırılması için daha köklü reformlara ihtiyaç bulunduğunun göstergesi olduğunu belirtti. Bugün karşı karşıya kalınan hukuk temelli sorunların, Türkiye için fırsata dönüştürülebileceği kanaatinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de hukuk kurallarının zamanla ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiğini ve kamu vicdanıyla bağdaşmayan sonuçlar doğurabildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, “Söz konusu sorunların çözüm için bir fırsat olarak görülmesi ve demokratik standartlarımızı yükseltecek yeni bir anayasa hazırlanarak kısa sürede hayata geçirilmesi kaçınılmaz hâle gelmiştir” dedi.

PARTİLERE UZLAŞMA ÇAĞRISI

Sorunları demokratik yöntemlerle çözmek yerine görmezden gelmenin veya çözümü ertelemenin, sorunların daha da büyümesine ve enerjinin heba edilmesine yol açtığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Siyasi tarihimiz bunun çarpıcı örnekleriyle doludur. Tüm bu sorunların çözüm yeri, millet iradesinin daha yeni tecessüm ettiği TBMM’dir. Bu itibarla, Mecliste temsil edilme imkanını elde eden siyasi partilerimizi, Meclisin dışında değil, tam aksine bu meşru ve demokratik zeminde, toplumun bütün kesimlerini de dahil ederek birlikte çalışmaya çağırıyorum” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan topu taca attı

SONRAKİ HABER

YARSAV’dan Yargıtaydaki yer değiştirmelere tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa