19 Haziran 2014 06:00

Önce İŞKUR sonra TOKİ

VAN’da İŞKUR tarafından yerleştirildikleri işten çıkartılan 7 bin 286 depremzede şimdi de TOKİ darbesinin şokunu yaşıyor.

Önce İŞKUR sonra TOKİ
Paylaş

Beyar ÖZALP
Van

VAN’da İŞKUR tarafından yerleştirildikleri işten çıkartılan 7 bin 286 depremzede şimdi de TOKİ darbesinin şokunu yaşıyor.

TOKİ konutlarında oturan işçiler, ortak giderleri ve diğer borçlarını ödemedikleri gerekçesi ile haciz tehdidiyle karşı karşıya. İşçilere, site yönetimi tarafından 21 Haziran gününe kadar ödeme yapmamaları halinde yasal işlem başlatacağı bildiriminde bulunuldu.

TOKİ’nin Edremit ilçesinde yaptığı konutlarda kalan İŞKUR işçilerinden Şefik Dinç  icraya verme tehdidiyle karşı karşıya kalan depremzedelerden sadece biri.
Dinç 5 ay önce TOKİ’ye taşındığını ve o dönem yaklaşık bin 200 lira borç ödediğini söyledi. Şimdi kendisinden haziran ayı borcu  haricinde 1163 lira daha istediğini ifade eden Dinç, işten çıkarılmasından dolayı bu borcu ödeyebilecek durumda olmadığını belirtti.

BORÇ ARTIYOR TOKİ TALEPLERİ DUYMUYOR

Borcunu ödemediği her gün, borcunun yasal faiziyle birlikte katlandığını söyleyen Dinç sözlerini şöyle sürdürdü: İŞKUR’da silindir operatörü olarak çalışıyordum. İşten çıkarıldıktan sonra elimdeki G sınıfı ehliyetimle birçok işe başvurdum. Ancak işe alınmadım. İŞKUR tekrar işe almıyor. TOKİ sitesinin yöneticisi konumundaki Boğaziçi AŞ ise, ‘Ekonomik durumumuz kötü alternatif ödeme planı çıkarın’ taleplerimizi dikkate almıyor.

HASARLI EVİNE TAŞINDI

Dinç, TOKİ konutlarının masraflarının çok fazla olması ve ödeyememesinden dolayı eski evine geri dönmüş.

Dinç haykırıyor: “İşsizim. Evime ekmek götüremezken nasıl olsun da TOKİ’nin masraflarını karşılayayım. Bu nedenle hasarlı olan evime dönmek zorunda kaldım. Eğer bir işe geri alınırsam TOKİ’de bulunan evime geri döneceğim.”  (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Balık çiftliklerinin gözü Kuzey Ege’de

SONRAKİ HABER

Cam işçisi grev kararının arkasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa