19 Haziran 2014 06:00

Balık çiftliklerinin gözü Kuzey Ege’de

Dikili’nin Denizköy Mahallesi açıklarında kurulmak istenen balık çiftliklerine halk geçit vermedi. Çiftlikle ilgili gerçekleştirilmek istenen bilgilendirme toplantısı yöre halkının yoğun tepkileri sonrası yapılamadı.

Balık çiftliklerinin  gözü Kuzey Ege’de
Paylaş

Özer AKDEMİR
İzmir

Dikili’nin Denizköy Mahallesi açıklarında kurulmak istenen balık çiftliklerine halk geçit vermedi. Çiftlikle ilgili gerçekleştirilmek istenen bilgilendirme toplantısı yöre halkının yoğun tepkileri sonrası yapılamadı.

GÖZLERİNİ KUZEY EGE’YE DİKTİLER

Karaburun Yarımadası’nın denizlerini adeta yüzülemez hale getiren balık çiftlikleri, bu sefer de daha kuzeye, Dikili-Çandarlı denizlerine göz dikti. Dikili’ye bağlı Denizköy açıklarında birkaç yıldır faaliyet gösteren balık çiftliklerine yenilerinin eklenmesi girişimi halkın yoğun tepkisine neden oluyor. Önceki gün Denizköy’de bir kafeteryada balık çiftliği şirketi Batı Deniz Seramik Ürünleri Sanayi AŞ  tarafından gerçekleştirilmek istenen ÇED halkı bilgilendirme toplantısı öncesi Dikili, İzmir, Bergama, Çandarlı gibi yerlerden gelen yaşam savunucuları balık çiftliklerine karşı dövizler ve pankartlar astı. “Balık çiftliklerine hayır”, “Denizköy’de balık çiftliği istemiyoruz” pankartlarının asıldığı kafeteryayı dolduran yöre halkı, balık çiftliklerine karşı imza kampanyası da başlattı.

HALK KONUŞTURMADI

ÇED toplantısının yapılacağı saatte kafeteryaya gelen şirket yetkilileri ve resmi görevlileri davullar, alkışlar ve sloganlarla protesto eden halk toplantının gerçekleşmesine izin vermedi. Halkın tepkisi nedeniyle ayrılmak isteyen görevlileri “Halk bilgilenmek istemediği için toplantı yapılamadı” tutanağı tutmadan bırakmayan vatandaşlar, balık çiftliğine karşı tepkilerini diğer aşamalarda da devam ettireceklerini söylediler. EGEÇEP Yürütme Kurulu üyeleri, Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Yeşil ve Sol Gelecek Partisi İzmir Eş Sözcüsü Osman Doğan, Dikili Belediyesi eski meclis üyelerinin de katıldığı eylem sonrası tutulan tutanağı halka okuyan Özgüven, mavi bayraklı denizlerin balık çiftlikleri ile kirlenmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. Halk ÇED toplantısı yapılamadığı tutanağını alkışlarla ve yöresel halk oyunları ile kutladı.

ÖNCEKİ HABER

Ayşe’nin Günleri Hırvatçada

SONRAKİ HABER

Önce İŞKUR sonra TOKİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...