18 Haziran 2014 12:05

İhsanoğlu, seçim kampanyasına Twitter'da başladı

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, resmi Twitter hesabı açarak 'seçim kampanyasına' başladı. İhsanoğlu'nun eşiyle birlikte fotoğrafı yayınlanan hesapta, 'Sevgili eşim ve şahsım adına, güzel ülkemizin, güzel insanlarına desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum' yazıldı.

İhsanoğlu, seçim kampanyasına Twitter\'da başladı
Paylaş

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, resmi Twitter hesabı açarak 'seçim kampanyasına' başladı. @Drihsanoglucom adlı hesaptan ilk olarak, “Asırlardır adaletin ve hoşgörünün hakim olduğu topraklarımızın, artık dünyanın barış ve demokrasi merkezi olması gerektiğine inanıyorum. Türkiye, insan hakları, eşitlik ve demokrasi değerleri ile komşularına ve dünyaya model oluşturabilecek düzeyde bir ülkedir. Dünden beri cevabını en çok merak ettiğiniz soru, ismimin ne anlama geldiği sanırım. 'Dinin en olgunu, en olgunlaştırdığı kişi.’ Bizim Türkiye olarak bölgemizde barışı egemen kıldıktan sonra tek ihtiyacımız olan ordu; Bilim Ordusu olacaktır. Bu uzlaşı, arzulanan büyük demokratik buluşmanın habercisi olmuştur. Demokrasinin işlediği ve hukukun üstün olduğu bir Türkiye mümkün" mesajları paylaşıldı.

Daha sonra ise Ekmeleddin İhsanoğlu'nun eşiyle birlikte fotoğrafı yayınlandı. Fotoğrafla birlikte, "Sevgili eşim ve şahsım adına, güzel ülkemizin, güzel insanlarına desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum" yazıldı.

Bugün ise “Atatürk’ü, Cumhuriyet realitesini ve kazanımlarını inkâr etmek tamamen yanlıştır. Din-siyaset ilişkisi düzenlenmesi gereken bir alandır. Bu ikisi arasındaki sınırın tayininde hep problemler olmuştur. Cumhuriyet’in 100. yılında tarihimizi objektif ve rasyonel olarak ele alabilmeliyiz" mesajı paylaşıldı.

Son olarak ise "Resmi ve tek hesabım @Drihsanoglucom bu hesaptan başka hesabı takip etmeyin lütfen" mesajı atıldı.

EVİNİN ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

CHP ve MHP tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu, Yeniköy’deki evinin önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı. CHP'de bazı vekillerin kendisi hakkında eleştirileri ile ilgili soruya İhsanoğlu, "Tabi bu eleştirilerin sahipleri kendi görüşleri, saygıyla karşılıyorum. Benim hakkımda bazıları tam fikir sahibi değildir. Zamanı geldiğinde bu konuları aydınlatacağım, biz çalışma içindeyiz." dedi.

Basının önlemli olduğunu söyleyen İhsanoğlu, çalışma içinde olduklarını ve düzen kurduklarını belirtti. “Çalışma arkadaşlarınız belli mi?​” sorusuna İhsanoğlu, "Tabi belli, kadro oluşturuluyor." cevabını verdi.

Seçim çalışmalarıyla ilgili bir ofis oluşturacaklarını ve medyaya bir program sunacaklarını ifade eden İhsanoğlu, ayrıca partilerin genel başkanları ile bir araya geleceklerini de belirtti.

“Adaylığınıza ailenizin tepkisi nasıl oldu?​” sorusuna İhsanoğlu, “Bu bir aile sırrı” diye cevap verdi.

Yazdığı bir kitapta laiklik konusundaki görüşlerini dile getirdiğini kaydeden İhsanoğlu, bunu okumadan lehte ve aleyhte beyanlarda bulunulmaması gerektiğini ifade etti. İhsanoğlu, “Ben fikirlerini kaleme alan ve açıkça yazan bir insanım. Böyle gizli gündemi olan bir insan hiç olmadım.” ifadelerini kullandı. (CİHAN)


KEMAL DERVİŞ: İHSANOĞLU'YU BEN ÖNERMEDİM

Kemal Derviş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ya Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kendisinin önerdiği iddiaları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının açıklanmasından duyduğu memnuniyeti de belirten Kemal Derviş'in açıklaması şöyle ; Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, bütün dünyada saygınlığıyla ismini duyurmuş, sevilen bir bilim ve devlet adamı olarak yıllardan beri tanıyorum. Özellikle Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü başında olduğum yıllarda birçok kez sohbet etmek fırsatını bulmuştuk. Kendisinden hep büyük takdirle bahsetmişimdir, ama Sayın Kılıçdaroğlu'na Sayın İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiğim doğru değildir. Sayın İhsanoğlu'nun adaylığına cok sevindim. Türkiye'nin çok ihtiyacı olan geniş bir uzlaşmanın taşıyıcısı olabilir. Kibar ve hoşgörülü olduğu kadar ilkelidir. Buna birkaç kez Batılıların zaman zaman yanlış tutumlarına gösterdiği tepkileri izleyerek tanık oldum. İlkeli, ama aynı zamanda bilgili, küresel değerlere bağlı, başkalarını anlamaya çalışan tutumu ona büyük saygınlık kazandırmıştır. Aday olabileceği haberi dünden beri bütün dünyada olumlu bir ilgiyle karşılanmıştır. Geleneksel değerlerimiz kadar çağdaş Cumhuriyetin kazanımlarını ve evrensel demokratik değerlerini de çok önemseyeceğinden eminim. Adaylığının hayırlı olmasını dilerim." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ\'da BDP ilçe başkanı dahil 5 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Karaman ve Şırnak\'ta 2 madenci öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...