17 Haziran 2014 22:50

Gezi'de öldürülen gençlere mektuplar

Yazar İkbal Kaynar son kitabını Gezide yaşamlarını yitirenler için yazdı.

Gezi\'de öldürülen gençlere mektuplar
Paylaş

Yazar İkbal Kaynar son kitabını Gezide yaşamlarını yitirenler için yazdı.

İsyan Mektupları adını taşıyan kitabında Kaynar, Gezi direnişinde hayatını yitirenlere mektuplar yazdı. Kimine şiir okuyor, kimine ise kısa soluksuz öyküler...

Sevgili Mehmet,
Sen Gezi Parkı’na gidememişsindir çalıştığın için. Baban rahatsız olduğundan okuldan da ayrıldın ailene katkın olsun diye. Erken başladın hayatın yükünü omuzlamaya. Bu nedenle o günden bugüne Türkiye’de neler olduğunu hepinize sırayla yazacağım. Senin payına ilk üç gün düştü çocuk. Ömrün daha fazlasını görmeye yetmedi.
27 Mayıs akşamında kepçelerin Gezi Parkı’ndaki ağaçları sökmeye başlaması Gezi Direnişi’nin de kıvılcımı oldu Mehmet.
Yirmi kişiyle başlayan mücadele 31 Mayıs sabahı çadırda kalan gençlerin uyurken polislerin şiddet kullanarak dışarı çıkartmasıyla birlikte on binlere ulaştı.      
HALK YÜRÜYÜŞÜNDE HALKA KURBAN ETTİ KENDİNİ
...Biliyor musun Mehmet annen  kucağından hiç ayırmadı resmini, “Halk yürüyüşünde halka kurban etti kendini” dedi.  Ölümün trafik kazası diye geçiyor kayıtlara! Kimler öldü de hala katilleri yok ortada.
Baban çok güzel açıklamış durumu Mehmet; “Adımızı ‘çapulcu’ koydular, baş sağlığı bile dilemediler, üçüncü köprüye de Yavuz Sultan Selim adını koyacaklarmış bu bize zulümdür” diyor. Hazır baban çapulcu ve Yavuz adlarını kullanmışken sana Gezi’de yazdığım bir şarkıyı yazayım. Oradaki çapulculara selam ve sevgiler… (KÜLTÜR SERVİSİ)


 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Barzani: Irak bir bütün olarak kalamayabilir

SONRAKİ HABER

Radikal’de Ankara temsilcisi de ayrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa