17 Haziran 2014 12:29

IŞİD'in aldığı rehineler hakkında yayın yasağı getirildi

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu'nda bulunan ve IŞİD tarafından bilinmeyen bir yere götürülen Türkiye vatandaşlarının 'güvenliklerinin sağlanması için', soruşturma tamamlanıncaya kadar her türlü yazılı, görsel basın ve internette yayın yasağı konulmasına karar verdi.

IŞİD\'in aldığı rehineler hakkında yayın yasağı getirildi
Paylaş

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu'nda bulunan ve IŞİD tarafından bilinmeyen bir yere götürülen Türkiye vatandaşlarının "güvenliklerinin sağlanması için", soruşturma tamamlanıncaya kadar her türlü yazılı, görsel basın ve internette yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunun, Musul’da Türkiye vatandaşlarının rehin alınması olayı ile ilgili yayın yasağı başvurusu pazar günü Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Savcılık mahkemenin red kararıyla ilgili bir üst mahkemeye itiraz etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nun itiraz başvurusunu değerlendiren Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Türk vatandaşlarının güvenliklerinin sağlanması için, soruşturma tamamlanıncaya kadar her türlü yazılı, görsel basın ve internette yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında, “Mağdur edilen başkonsolos ve görevlilerin yaşamsal güvenliklerinin sağlanması ve bu konuda gereksiz gerçeğe aykırı ve devletin zafiyetini ortaya koyacak şekilde yayınlar yapılması nedeniyle yürütülen 2014/84425 soruşturmasına ilişkin olarak itiraz talep yazısı, ekli hazırlık dosyası kapsamına göre yapılan soruşturma konusunun gerçek bir olaya dayandığı, anlaşılmakla kamu düzeni, kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, milli güvenlik hususları nazara alındığında itirazın kabulüne karar verilmiştir.” denildi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Bahçesaray\'ı \'dev çekirgeler\' bastı

SONRAKİ HABER

EMEP, yeni HDP\'de yer almayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...