17 Haziran 2014 11:13

HDP adayını 22 Haziran’da açıklayacak

CHP ile MHP'nin Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak aday olarak İTÖ Eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu açıklaması üzerine gözler HDP’ye çevrildi.

HDP adayını 22 Haziran’da açıklayacak
Paylaş

CHP ile MHP'nin Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak aday olarak İTÖ Eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu açıklaması üzerine gözler HDP’ye çevrildi. HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Kürt sorununun çözümü noktasında Abdullah Öcalan’ın Başbakan Erdoğan’ın olası adaylığının desteklenmesi gibi bir talebi olmayacağını söyledi. CHP seçmenlerinden HDP adayına oy beklediğini ifade eden Tuncel, HDP’nin ise adayını 22 Haziran’da yapılacak kongrede netleştireceğini belirtti.

CHP SEÇMENLERİNDEN OY İSTEDİ

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Sebahat Tuncel, CHP-MHP’nin ortak adayı için “CHP ile MHP, çatı adayı üzerinden bir çalışma yürütüyorlardı. İhsanoğlu’nun niteliğine baktığımızda daha milliyetçi, muhafazakar kesimlerden oy almaya dönük olduğunu görüyoruz” dedi. “Cumhurbaşkanlığı makamına yapılacak seçimi, 1 kişi seçimi diye bakmıyoruz” diyen Tuncel, demokrasi, gelecek beklentileri gibi pek çok açıdan yapılacak bir seçim diye baktıklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı makamı için kişiden ziyade ilkeler üzerinde durduklarını belirten Tuncel, bu nedenle demokrasi için altını çizdikleri ilkelere önem veren CHP seçmenlerinden de HDP adayına oy verilmesini beklediğini dile getirdi. (Washington/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Soma\'da madenciler eylemde

SONRAKİ HABER

Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkeş\'in danışmanlığını yapmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...