17 Haziran 2014 07:47

Merakla beklenen Belçika sahada

Son yıllarda yetiştirdiği yıldızlarla dikkat çeken Belçika, pek çok futbolseverin sürpriz adayı olarak geldiği Brezilya 2014 Dünya Kupası’nda sahaya çıkıyor.

Merakla beklenen Belçika sahada
Paylaş

Son yıllarda yetiştirdiği yıldızlarla dikkat çeken Belçika, pek çok futbolseverin sürpriz adayı olarak geldiği Brezilya 2014 Dünya Kupası’nda sahaya çıkıyor.

H Grubu’ndaki ilk maçında Cezayir’i konuk edecek olan Belçika’nın maçı Türkiye saati ile 19.00’da başlayacak. Müsabaka Estadio Mineirao’da oynanacak.

Christian Benteke’nin sakatlığı sebebiyle as golcüsünden faydalanamayan Marc Wilmots, hazırlık maçında Romelu Lukaku’nun da sakatlanmasıyla endişelenmişti. Ancak Lukaku’nun Cezayir maçında sahadaki yerini alabileceği belirtildi. Wilmots’un 4-2-3-1 düzeniyle sahaya sürdüğü takımda Lukaku’nun arkasında Eden Hazard, Kevin De Bruyne ve Kevin Mirallas’ın oynaması bekleniyor. Orta alanda Marouane Fellaini ve Alex Witsel, geri dörtlüde ise Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen ve Kompany’nin oynaması bekleniyor. Kalede ise Jose Mourinho’nun “Seneye Chelsea’de oynayacak” dediği Thibaut Courtouis yer alacak.

1982 Dünya Kupası’ndaki ilk maçında Almanya’yı 2-1 yenerek büyük bir sürprize imza atan Cezayir ise benzer bir şoku Belçika’ya da yaşatmak istiyor. Vahid Halilhodzic’in M’Bolhi; Ghoulam, Bougherra, Belkalem, Mandi; Yebda, Taïder; Soudani, Brahimi, Feghouli; Slimani 11’iyle sahaya çıkması bekleniyor.

H Grubu’nda diğer maçta Rusya ile G. Kore karşılaşacak. Cuiaba’daki maç 01.00’da başlayacak. 2000’den bu yana ilk kez Dünya Kupası’na katılan Rusya’da Fabio Capello’nun tamamını Rus liginden seçtiği oyuncularla oluşturduğu kadrosu son 10 maçtaki yenilmezliğini Dünya Kupası’na taşımak istiyor.

BREZİLYA-MEKSİKA MAÇININ HAKEMİ CÜNEYT ÇAKIR

A Grubunda Brezilya, ikinci maçında “belalısı” Meksika ile oynayacak. Londra 2012 Olimpiyatları’nda finalde aldığı galibiyetle Brezilya’yı müzesindeki tek eksik büyük kupadan eden Meksika, turnuvaya da iyi başladı. Kamerun karşısında üstün bir performans çizen Meksika’nın favori ev sahibi karşısında neler yapacağı merak konusu. Türkiye’den Cüneyt Çakır’ın yöneteceği maç Estadio Castelao’da oynanacak. Çakır, böylece 1974'te Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda maç yöneten Doğan Babacan'ın ardından 40 yıl sonra Dünya Kupası'nda düdük çalan ilk Türkiyeli hakem olacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kervan yolları aşındırıyor

SONRAKİ HABER

YTÜ\'de harem selamlık havuz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...