25 Haziran 2011 08:54

Kanlarımızın birbirine karıştığı anları unutamıyorum

26 HAZİRAN İşkenceye Karşı Mücadele ve İşkence Görenlerle Dayanışma Günü nedeniyle, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD) Taksim’de bulunan TİHV İstanbul Temsilciliği’nde bir basın toplantısı düzenledi. Ortak basın açıklamasını okuıyan TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, öncelikli olar

Kanlarımızın birbirine  karıştığı anları unutamıyorum
Paylaş

Toplantıda, daha önce polisler tarafından işkence gören, Gülderen Baran ve Mehmet Pehlivan da vardı. Baran, daha önce terörle mücadele polislerinden çeşitli işkencelere ve kötü muamelelere maruz kaldığını söyleyerek, işkence sonrasında vücudunda kalıcı felç ve hasarlar olduğunu belirtti. 6 yıl boyunca fizik tedavi gördüğünü anlatan Baran, polislere işkence davası açtığını ama zaman aşımına uğradığı için davanın düşürüldüğünü söyledi. Adalet duygusunu yitirdiğini söyleyen Baran, “Ben yapılan işkencenin izlerini taşırken, onlar bir yerlerde, işkence yapmaya devam ediyorlar. Bu bir devlet politikasıdır. Onlar korunuyorlar” diye konuştu.

Baran’ın ardından yine işkenceye maruz kalan Pehlivan ise, eğer ortada bir suç işleniyorsa bunun cezasının mutlaka çekilmesi gerektiğini söyleyerek, işkenceye maruz kaldığı anları anlattı. Çektiği işkencenin kendisinde ciddi yaralar oluşturduğunu belirten Pehlivan, “Yaşadıklarım geceleri hâlâ rüyalarıma giriyor. Arkadaşlarımla birlikte kanlarımızın birbirine karıştığı o zamanları unutamıyorum” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metin Altıok şiirleriyle anıldı

SONRAKİ HABER

Antalya’dan Hopa’ya destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...