15 Haziran 2014 13:52

Yatağanlı işçiler Türk-İş’in peşinde

Yatağan ve Milas’ta bulunan 3 termik santral ve linyit alanlarının özelleştirme ihaleleri işçilerin ve bölge halkının bütün itirazlarına rağmen tamamlandı. Devrin tamamlanması için Başbakan Erdoğan’ın başkanlık ettiği Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun ihale sonucunu onaylaması gerekiyor.

Yatağanlı işçiler Türk-İş’in peşinde
Paylaş

Yatağan ve Milas’ta bulunan 3 termik santral ve linyit alanlarının özelleştirme ihaleleri işçilerin ve bölge halkının bütün itirazlarına rağmen tamamlandı. Devrin tamamlanması için Başbakan Erdoğan’ın başkanlık ettiği Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun ihale sonucunu onaylaması gerekiyor. T. Maden-İş ve Tes-İş üyesi işçiler, özelleştirmelere karşı yarın yapacakları grevle Başbakanı ihaleyi onaylamamaya çağıracak. Türk-İş’in 17 Haziran ve 18 Haziran’daki eylemlerinin ardından Yatağan ve Milas işçilerinin temsilcileri Ankara’ya gelerek Türk-İş yönetimine yeni bir plan sunacak.

PAZARTESİYE HAZIRLANIYORLAR

Geçtiğimiz hafta Yatağan’dan gelen bir grup işçi Türk-İş binasında işgal eylemi başlatmış, eyleme Soma dahil birçok yerden maden işçileri de destek vermişti.

Eylem sonucunda Türk-İş Başkanlar Kurulu toplanmış, ancak toplantıda alınan kararlar işçileri tatmin etmemişti. Yatağan ihalesinin tamamlanmasının ardından işçiler, Pazartesi günü yapılacak greve hazırlanmak için Muğla’ya dönerken, 10 işçi Türk-İş binasında nöbetini sürdürüyor.

Türk-İş’in takvimi doğrultusunda, Pazartesi günü Tes-İş ve T. Maden-İş üyesi işçiler greve çıkacak. 17 Haziran Salı günü ise Türk-İş’e bağlı tüm sendikalar özelleştirme ve taşeronlaştırmaya karşı 2 saat iş bırakacak. Çarşamba günü de AKP il binaları önünde basın açıklamaları yapılacak.

‘BAŞBAKAN İMZALAMASIN’

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, “Yatağan ve Milas’ta özelleştirmeye sadece işçiler değil, halk da çok tepkili. Bu insanlar santralleri de, madenleri de teslim etmez. Başbakan ve Bakanları ihaleyi onaylamamaya çağırıyoruz. İmzalarlarsa olumsuzluklar yaşanabilir. Bu olumsuzlukların sorumlusu bugüne kadar söylediklerimize kulağını tıkayanlar olur” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Somalı işçiler taşeron istemiyor

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bahçeli\'ye yeni bir isim önerisiyle gideceğim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa