25 Haziran 2011 07:39

Fransa, Mona Lisa’yı vermedi

FRANSA’nın ünlü Louvre Müzesi, Leonardo Vinci’nin ünlü tablosu Mona Lisa’yı sergilenmek üzere İtalya’ya ödünç vermeyi yine reddetti. Sergilenmek üzere 1963 yılında ABD, 1974 yılında da Japonya’ya gönderilen tabloyu, “Çok narin ve taşınması oldukça zor olduğu” gerekç

Fransa, Mona Lisa’yı vermedi
Paylaş

FRANSA’nın ünlü Louvre Müzesi, Leonardo Vinci’nin ünlü tablosu Mona Lisa’yı sergilenmek üzere İtalya’ya ödünç vermeyi yine reddetti. Sergilenmek üzere 1963 yılında ABD, 1974 yılında da Japonya’ya gönderilen tabloyu, “Çok narin ve taşınması oldukça zor olduğu” gerekçesiyle İtalya’lılar götüremedi.

İtalya’nın Ulusal Kültür Değerleri Koruma Komitesi, 2013 yılında düzenlenecek bir sergide gösterilmek için tabloyu Louvre Müzesi yetkililerinden ödünç olarak istemişti. İtalyanların bu konuda daha önceki yıllarda yaptıkları talepler hep reddedilmişti. “La Joconde” adıyla da tanınan tablo, 1911 yılında İtalyan bir hırsız tarafından Louvre Müzesinden çalınmış, daha sonra aynı hırsız tarafından satılmaya çalışırken 1913 yılında tekrar ele geçirilerek müzeye iade edilmişti.
Ünlü ressam tarafından 1503 ve 1506 yılları arasında yapılan tablo, Louvre Müzesinde her gün binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

18 yıl sonra yeniden motor dedi

SONRAKİ HABER

90 kişiyle Kuğu Gölü balesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...