25 Haziran 2011 07:38

GÖP basına tehdidi kınadı

GAZETECİLERE Özgürlük Platformu (GÖP), aralarında gazetemiz ve Agos gazetesinin de bulunduğu gazetelere, aydın ve Kürt siyasetçilere yönelik Türk İntikam Tugayı (TİT) tehdidini kınadı, önlem alınmasını istedi.GÖP’den yapılan yazılı açıklamada, “Evrensel ve Agos Gazeteleri ile bazı gazeteci ve aydınlar

GÖP basına tehdidi kınadı
Paylaş

GAZETECİLERE Özgürlük Platformu (GÖP), aralarında gazetemiz ve Agos gazetesinin de bulunduğu gazetelere, aydın ve Kürt siyasetçilere yönelik Türk İntikam Tugayı (TİT) tehdidini kınadı, önlem alınmasını istedi.

GÖP’den yapılan yazılı açıklamada, “Evrensel ve Agos Gazeteleri ile bazı gazeteci ve aydınların kendilerine Türk İntikam Tugayı adı veren bir grup tarafından tehdit edildiklerini büyük kaygı ve tepki ile öğrenmiş bulunmaktayız” denildi.

TİT’in, Evrensel ve Agos gazeteleri ile hedef gösterilen yazar ve aydınların Türklüğe ve Türklere hakaret ettikleri iddiasını ileri sürerek 15 Ağustos tarihinden itibaren bu kuruluş ve kişilere karşı eyleme geçeceğini ilan ettiğine atıf yapılan açıklamada, “Türkiye’deki 94 ulusal ve yerel basın örgütünün bir araya gelmesiyle kurulan Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak,  gazetecileri tutuklatarak susturan, bunun için kolayca gerekçe üreten, basın özgürlüğü ihlallerini olağan sayan siyasi iklimin, şiddet yanlısı kesimleri gazetecilere karşı cesaretlendirdiğini endişe ile gözlüyoruz” ifadesine yer verildi.

GÖP’ün açıklamasında duyulan kaygıyı şöyle ifade etti: “Bütün demokratik ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de düşünce ve ifade özgürlüğü anayasal bir haktır. Bu tehdidi, sadece basın özgürlüğüne, halkın haber ve bilgi alma hakkına değil, hedef gösterilen isimlerin can güvenliklerine yönelik ciddi bir tehlikenin açık itirafı olarak görüyoruz.”

Bu tür nefret söyleminin kulak ardı edilemeyeceğine, yanıtsız bırakılarak meşrulaştırılamayacağına vurgu yapılan açıklamada, “Tehlikeye dikkat çekerken, yetkilileri derhal ve kesin önlem almaya çağırıyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan krizinde ‘gazeteci’ olmak

SONRAKİ HABER

18 yıl sonra yeniden motor dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...