14 Haziran 2014 06:00

Ukrayna: Tanklar kabul edilemez

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya Lideri Vladimir Putin’e, Rus tanklarının topraklarına girmesinin “Kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Ukrayna: Tanklar kabul edilemez
Paylaş

Ukrayna  Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya Lideri Vladimir Putin’e, Rus tanklarının topraklarına girmesinin “Kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, 3 Rus tankının sınırı geçerek güvenlik güçleriyle çatışan Rus yanlılarının safına geçtiğini duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Arsen Avakov, tankların ve başka zırhlı araçların Luhansk bölgesindeki bir kontrol noktasından giriş yaptığını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise iddiaları yalanlayarak, “Başka bir sahte bilgi” ifadesini kullandı.

Bu arada, Rusya yanlısı liderlerinden birinin aracı perşembe akşamı Donetsk yakınlarında havaya uçtu. 4 kişinin yaralanmasına sebep olan patlama sırasında Puşilin’in araçta olmadığı belirtildi. Patlamaya neyin sebep olduğu kesin olarak bilinmiyor.

Moskova yönetimi, perşembe günü erken saatlerde Ukrayna Lideri Poroşenko’yu, ülkenin doğusundaki çatışmaları durdurmak için yeterli gayreti göstermemekle suçladı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Şiddeti durdurmak ve askeri operasyonlara son vermek için hiçbir ilerleme sağlanamaması kaygı uyandırıyor” diye konuştu.
Rusya, Ukrayna ordusunun sivillere karşı uluslararası hukukta yasaklanan yangın bombaları kullandığı iddialarının araştırılmasını istiyor. Ateş fırtınasına yol açan yangın bombaları Vietnam Savaşı sırasında kullanılmış ve Birleşmiş Milletler tarafından yasaklanmıştı. Bu tür bombaları kullandığını reddeden Ukrayna ise Rusya’yı sınırları için 3 adet T-72 tipi tank sokmakla suçluyor.
Ukrayna Devlet Başkanlığı, geçen ay seçilen Poroşenko’nun Putin’i telefonla arayarak, ülkenin doğusuna barış getirme planı konusunda “esaslı” bir görüşme yaptığını duyurdu.
Ukrayna’daki kriz, Kasım ayında AB ile ortaklık anlaşmasının imzalanmaması nedeniyle başlayan gösterilerin şiddetlenmesi üzerine Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in Rusya’ya sığınmasıyla derinleşmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Verilmeyen ödenek mahkemede

SONRAKİ HABER

Batı’nın IŞİD endişesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...