13 Haziran 2014 17:25

Greve hazırlanan Şişecam işçilerinden uyarı yürüyüşü

Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki 900 Şişecam çalışanı 20 Haziran’da yapılacak grev öncesi uyarı yürüyüşü yaptı.

Greve hazırlanan Şişecam işçilerinden uyarı yürüyüşü
Paylaş

Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki 900 Şişecam çalışanı 20 Haziran’da yapılacak grev öncesi uyarı yürüyüşü yaptı.

Yenişehir’de faaliyet gösteren Anadolu Cam ve Trakya Cam fabrikalarında çalışan yaklaşık 900 işçi, 24’üncü Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerindeki uyuşmazlığın devam etmesi yüzünden Türkiye genelindeki toplam 5 bin 800 işçiyle birlikte 20 Haziran Günü greve gidecek.

Greve hazırlanan işçiler bugün Yenişehir’de uyarı yürüyüşü yaptı. Yürüyüş sonunda açıklama yapan Kristal-İş Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı, yılbaşında başlayan toplu işsözleşmesi görüşmelerinden bugüne kadar bir sonuç alınamadığını söyledi. İşvereni uyarmak için Şişecam çalışanlarıyla birlikte yürüyüş yaptıklarını ifade eden Ali Şıracı, “10 Haziran 2014 günü yapılan görüşmede bir uzlaşma sağlanamadı. Ücret, İyileştirme, İşe giriş ücreti ve diğer parasal haklar ile en az onlar kadar önemli iki idari madde üzerindeki anlaşmazlık halen devam ediyor. Görüşmeler kesilmedi, müzakerelere devam ediyoruz. Ancak işveren tarafının sergilediği tutum, toplu sözleşmenin masada bitirilmesi ihtimalini giderek zayıflatıyor. Tercihimiz toplu iş sözleşmesini masada bitirmek olmasına rağmen, işverenin tutumu nedeniyle adım adım greve gidiyoruz. Defalarca söylediğimiz gibi, grev bizim için bir amaç değil araçtır. Eğer haklarımıza göz dikilmişse, şirket büyüdüğü halde, kasaları dolduğu halde, bu büyümeden hakkımız olanı vermemek için direniliyorsa, bizim için grevden başka yol, başka seçenek yoktur. Hakkımızı almak, ekmeğimizi büyütmek, insanca yaşamaya yetecek bir ücret için greve çıkacağız” dedi.

20 Haziran’da Yenişehir, Lüleburgaz, Mersin, Kocaeli ve Eskişehir’deki fabrikalarda grevin başlayacağını kaydeden Şıracı, “Kristal-İş sendikası olarak, toplu iş sözleşmesini masada imzalamak için elimizi kaleme uzatmaya da, masada bitmiyorsa şaltere uzatmaya da hazırız” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD Bağdat’a ilerliyor çatışmalar şiddetleniyor

SONRAKİ HABER

CHP’nin isim yoklaması sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa