13 Haziran 2014 16:25

Madenci çocukları karnelerini babalarına getirdiler

Manisa'nın Soma ilçesi'nde yaşanan maden katliamında hayatını kaybedenlerin çocuklarından 130'u bugün buruk karne sevinci yaşadı. Ölen madencilerin çocukları karnelerini alır almaz babalarının mezarına giderek karnelerini götürdü

Madenci çocukları karnelerini babalarına getirdiler
Paylaş

Tufan HAMARAT,
Şevket YILMAZ
Soma

Manisa'nın Soma ilçesi'nde yaşanan maden katliamında hayatını kaybedenlerin çocuklarından 130'u bugün buruk karne sevinci yaşadı. Kemal Çoban'ın kızı 8 yaşındaki Rüveyda Çoban babasını çok özlediğini söyledi.

'BABAMIZ DA BURADA OLSAYDI KEŞKE'

Madende hayatını kaybeden Mustafa Kocabaş'ın eşi Nursel Kocabaş, oğlu Buğra Kocabaş'ın karnesindeki notların hepsinin 5 olduğunu bu nedenle mutluluk duyduğunu kaydedip, “Bir daha böyle facialar yaşamayız umarım, bugün tam 31'inci gün, hiçbir şey değişmedi, onlar en güzel mertebeye ulaştı, biz hala her yerde onlarla yaşıyoruz. Hiçbir şey değişmiyor çünkü insan acısını kendisi yaşıyor. Dışarıdaki insanlar ne kadar üzülse bizim kadar üzülemezler. Biz burada 301 aileyiz ve onların hepsine sabır diliyorum. Buğra çok mutlu, babamız da yanımızda olsaydı keşke. O zaman daha mutlu olurduk" diye konuştu. Doktor olmak istediğini belirten Buğra, karnesiyle çok özlediği babasının mezarına gideceğini kaydetti.

ŞEHİTLİK ZİYARETİNDE GÖZYAŞI

Faciada hayatını kaybedenlerden 39'unun kabrinin bulunduğu Soma Mezarlığı'ndaki şehitlik ise bir an olsun boş kalmıyor. Faciada eşi Kader Yıldırım'ı kaybeden 27 yaşındaki Şengül Yıldırım kızı 3 yaşındaki Eda Yıldırım'la şehitlikte gözyaşlarına boğuldu. Acılı eş, duygularını şu cümlelerle dile getirdi;

“Tek istediğim bize bu acıyı yaşatanların en ağır şekilde cezalandırılması. Ateş düştüğü yeri yakıyor, çok üzgünüz. Buna sebep olanların da canı yansın. İki çocuğumla bir başıma kaldım. Yardım gönderenlerden Allah razı olsun."

KARNELERİNİ BABALARINA GETİRDİLER

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlerin çocuklarından Cumhuriyet İlkoukulu öğrencileri 8 yaşındaki Rüveyda Çoban, ağabeyi 11 yaşındaki Talha Çoban, Mehmet Akif Ersoy Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Enis İlçi ve 5'inci sınıf öğrencisi kardeşi Sinem İlçi karnelerini alır almaz Soma Mezarlığı'ndaki maden şehitliğinde yatan babalarına koştu. Duygulu anların yaşandığı ziyaret sırasında, babaları Kemal Çoban için dua eden Çoban kardeşlerin anneleri Güllü Çoban, “Tarifi olmayan bir acı, keşke o da yanımızda olsaydı. Çocuklarım babalarının kabrini ziyaret edip dua etmek istedi. Karnelerini getirdiler, notları güzel ama buruk bir sevinç yaşıyoruz" dedi. Şaban İlçi'nin İngilizce öğretmeni olmak isteyen oğlu Enis İlçi babasına iyi bir karne için söz verdiğini ve sözünü yerine getirdiğini kaydetti. Annesi Aynur İlçi ve kardeşi Sinem İlçi ile babasının kabrini ziyaret eden Enis İlçi, “Babama hep söz verirdim derslerimde iyi olacağıma dair. Sözümü tuttum ve takdir belgesi aldım. Babama getirdim hemen, Konuşacak bir şey bulamıyorum" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Büyükşehir’de grev kapıda

SONRAKİ HABER

Sağlıkçılardan \'müebbet taşeron\'a tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa