13 Haziran 2014 15:46

İzmir Büyükşehir’de grev kapıda

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları olan İZSU, ESHOT, İZULAŞ ve İZBELKOM’da ile Belediye İş İzmir Şubeleri arasında devam eden ve 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamadı.

İzmir Büyükşehir’de grev kapıda
Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları olan İZSU, ESHOT, İZULAŞ ve İZBELKOM’da ile Belediye İş İzmir Şubeleri arasında devam eden ve 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamadı. Belediye-İş Şubeleri grev sürecinin başlaması için bakanlığa başvurdu. Taraflar başta ücretler olmak üzere birçok konuda anlaşmaya varamadı.10 gün içinde sendika grev kararını asacak ve süreç başlayacak.

Toplu sözleşme süreciyle ilgili basın açıklaması yapan Belediye İş Şubeleri, sözün bittiğini eylemlerin ve grevin kapıda olduğunu belirtti. Belediye İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu, İzmir’in tüm ilçe ve belediyelerinde toplu sözleşme sürecinin masa başında imzalandığını ancak Büyükşehir Belediyesi ile devam eden sürecin bütün çabalarına rağmen sonuçlanmadığını dile getirdi. Büyükşehirin üyelerinin daha iyi yaşama arzusunu ve hak arama çabasını görmezden geldiğini ifade eden Mutoğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulunarak, ilçelerde biten toplu sözleşmeler oranında bir sözleşmeye imza atmaya çağırdı. Mutoğlu,daha sonra basının sorularını cevapladı.

‘YHK’YA TAŞINMASI ETİK DEĞİL’

Büyükşehir belediyesinin toplu sözleşme süreci ile ilgili tavrının sorulması üzerine Mutoğlu şunları söyledi “İzmir Büyükşehir Belediyesinin çalışanlarının toplu sözleşme sürecinin, 12 Eylül ürünü Yüksek Hakem Kurulu’na taşımasını etik bulmuyoruz. Bundan dolayı önümüzdeki süreçte her ne kadar yasal mevzuat gereği İZSU ve ESHOT yasal mevzuattan dolayı grev hakkımız olmasa da, işyerlerinin tamamında eylemlerimiz olacak, anlaşma sağlanamazsa greve çıkılacak. İzmirli emekçiler Yüksek Hakem Kurulunu hak etmemektedir.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel Sen’den mobbing açıklaması

SONRAKİ HABER

Madenci çocukları karnelerini babalarına getirdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...