13 Haziran 2014 15:32

17 milyon öğrenci karnesini aldı

Yoğun bir ders yılının ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasıyla karne alarak tatile girdi.

17 milyon öğrenci karnesini aldı
Paylaş

 

Yoğun bir ders yılının ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasıyla karne alarak tatile girdi.

Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen tatile girdi. 2013-2014 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle öğrenciler 3 aya yakın uzun bir tatil yapacak. Yılın son ders zilini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Erol Battal Ortaokulu’nda çaldı. 2014-2015 yılı eğitim öğretim yılı ise 15 Eylül’de.

ARTIK KARNE HACKERLARI VAR

Çamaşır suyuyla karne notlarını değiştirme dönemi sona erdi. Teknoloji çağında artık öğrenciler, okulların bilgisayar şifrelerini kırarak notlarını değiştiriyor.

İçerenköy’de bulunan Nuri Cıngıllıoğlu Lisesinden bazı öğrenciler, geçtiğimiz pazartesi günü bu yöntemle notlarını değiştirdi. Nuri Cıngıllıoğlu Lisesinden konuştuğumuz bir eğitim emekçisi, “Kim olduklarını henüz tespit edemedik. Karneler basılacak. Ama bunlar gerçek notlar mı? Daha önce de böyle bir şey yapıldı mı bilemiyoruz” dedi.

Savcılık ve bilişim suçlarının devreye girdiğini belirten eğitim emekçisi, “Eğer öğrenci yaptıysa sistemi doğru düzgün kuramayanlar hatalı. Şimdi herkes mağdur. Bütün notları kontrol etmek durumundayız. Birçok öğrencinin birçok dersi değiştirilmiş” diye konuştu.

KARNE GÜNÜNDE EYLEM

Ankara Ulus’ta bulunan tarihi Atatürk Orta Öğretim Okulu öğrencileri karnelerini okullarının kapatılma kararına karşı yaptıkları eylemle aldı.
1925 yılında yapılan ve tarihi dokusuyla Ulus’un önemli yapılarından biri olan okul kapatılırsa kendileri ve çocuklarının mağdur duruma düşeceklerini söyleyen veliler, kapatılma kararının geri çekilmesini istedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Sultan Murat, kendilerine sorulmadan okullarına verilen kapatma kararına karşı olduklarını söyledi. Yıllardır kendilerine misafirlik eden okula sahip çıkacaklarını belirten Murat, hem okullarına hem de tarihi dokuya zarar gelmemesi için yetkilileri göreve çağırdı.

VAN’DAKİ EĞİTİM TRAVMAYLA GEÇTİ

Eğitim Sen Van Şube Başkanı Şakir Talay, 2013-2014 yılında da öğrencilerin depremin yarattığı travmayı atlatamadığını söyledi. Eğitim Sen Van Şubesi yaptığı açıklamayla 2013-2014 eğitim öğretim yılını değerlendirdi. Şube Başkanı Şakir Talay  Van’da deprem sürecini yaşayan her öğrencinin hâlâ travmalarla yüz yüze olduğunu söyledi. Talay o süreçte il dışına gidip tekrar dönen öğrencilerin hâlâ oryantasyon (ortama alışma) sorunları yaşadığını ifade etti. Öğretmen ve öğrencilerin bir kısmının uzun bir süre konteynerlerde eğitime devam ettiğini hatırlatan Talay, hâlâ bu durumun gerçekliğini koruduğunu dile getirdi.

MERT AYDIN’IN KARNESİ SIRASINA BIRAKILDI

Kars’ta tecavüze uğradıktan sonra öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın’ın karnesi öğrenci arkadaşları tarafından sırasına bırakıldı.
Mert Aydın’ın sınıf arkadaşları ilk olarak Mert’in sırasına en sevdiği jelibonları ve kalpten balon bıraktı. Öğretmenlerinin Mert Aydın’ın adını okumasıyla hep bir ağızdan ‘Burada’ dediler. Ardından Mert’ın sıra arkadaşı, öğretmeninin elinden aldığı karneyi Mert’in sırasına bıraktı. Bu esnada öğrenciler ve çocuklarını bekleyen veliler gözyaşlarına hakim olamadı. (HABER MERKEZİ)


ÖNCEKİ HABER

\'Hedef biz değiliz\' komedisi

SONRAKİ HABER

Tüm Bel Sen’den mobbing açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa