13 Haziran 2014 15:19

‘HDP yekpare olma iddiasında olmadı'

HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü kongre giderken HDP’nin izleyeceği yolu anlattı. HDP’de program ve tüzüğüyle birlikte birçok kapsamlı değişikliğin yapılacağını belirten Kürkçü, farklılıkları gözeterek çoğulcuyu bir yapıyı inşa etmenin görevleri olduğunu dile getirdi.

‘HDP yekpare olma iddiasında olmadı\'
Paylaş

HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü kongre giderken HDP’nin izleyeceği yolu anlattı. HDP’de program ve tüzüğüyle birlikte birçok kapsamlı değişikliğin yapılacağını belirten Kürkçü, farklılıkları gözeterek çoğulcuyu bir yapıyı inşa etmenin görevleri olduğunu dile getirdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 22 Haziran’da düzenlenecek kongresine ilişkin yapılan basın toplantısında konuşan HDP Eş Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü gazetecilerin sorularını yanıtladı. HDP’nin program ve tüzük olarak yaşayacağı değişiklikleri anlatan Kürkçü, “BDP’nin Türkiye eksenli bir parti işleyişine son vereceğini ve enerjisini HDP’ye aktardı” dedi. Kürkçü, açık, kitlesel ve ortak parti girişimini yeniden işleyeceklerini dile getirdi. HDP’nin kongre sonrası yola nasıl devam edeceği sorumuza da yanıt veren Kürkçü, çoğulcu bir kitle partisi olarak işleyeceklerini ifade etti. “HDP yekpare olma iddiasında olmadı” diyen Kürkçü, farklılıkları gözeterek çoğulcuyu bir yapıyı inşa etmenin görevleri olduğunu dile getirdi. Özellikle belli bir bileşene bağlı olmayan kesimlere önem verdiklerini belirten Kürkçü, bu kesimlerin mücadelede önemli kümelenmeler oluşturduğunu ifade etti. Belediyelerin durumuna ilişkin ise yerelin iradesine saygılı olacaklarını belirten Kürkçü, BDP’li belediyelerin BDP’de kalacağını söyledi.  

PROGRAMDA DEĞİŞİKLİKLER

Önceki yıllarda ve özellikle yerel seçimler sürecinde partide önemli kadrolar yetiştiğini kaydeden Kürkçü, Türkiye siyasi hareketinde çok yeni olan birçok kadroyla tanıştıklarını söyledi. Programda yapılacak değişimleri anlatan Kürkçü, demokratik özerkliği bütün programa yedirmeyi hedeflediklerini ifade etti. İşçi hakları mücadelesinin eskiden olmadığı kadar partilerinde yer alacağını belirten Kürkçü, “Gezi ve Soma bize işçilerin mücadelesiyle halkların özgürlük mücadelesini bağdaştırmadan ezilenlerin mücadelesini vermek kolay değil” dedi.

YENİ EŞ BAŞKANLAR KİM OLACAK?

Eş başkanlar bu kongrede aday olmayacaklarını söylediler. HDP Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel, yeni eş başkan konusunda Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın isminin geçtiğini doğruladı, ancak başka isimlerin de olduğuna dikkat çekti.

REHİN YURTTAŞLAR AİLESİNE KAVUŞSUN


Ayrıca Musul’da Başkonsolosluk çalışanlarının yanı sıra şoförlerin de IŞİD tarafından rehin alındığını hatırlatan Tuncel, 32 yurttaşın IŞİD elinde olduğunu ifade etti. Anadolu Ajansı’nın geçtiği haberle de şoförlerin bırakıldığı bilgisinin doğru olmadığını dile getiren Tuncel, en kısa zamanda rehin yurttaşların ailelerine kavuşmasını diledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Kış Uykusu”nun galası gerçekleşti

SONRAKİ HABER

\'Hedef biz değiliz\' komedisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...