13 Haziran 2014 00:58

Dünya Kupası'nın açılış maçında gülen Brezilya

20. Dünya Kupası'nın açılış maçında ev sahibi Brezilya, Hırvatistan'ı 3-1 yendi.

Dünya Kupası\'nın açılış maçında gülen Brezilya
Paylaş

20. Dünya Kupası'nın açılış maçında ev sahibi Brezilya, Hırvatistan'ı 3-1 yendi.

Brezilya'da gün boyu grevler ve protesto gösterileri yaşanırken bir yandan da futbol heyecanı sürdü. Arena de Sao Paulo'da oynanan maçta ilk gol Hırvatistan'dan geldi. Brezilya'nın hücumcu bekleri Dani Alves ve Marcelo'nun ileri çıkışlarını ve Oscar ile Hulk'un ileride yetersiz defansif katkısıyla ilk bölümde önemli pozisyonlar bulan Hırvatistan, 11. dakikada Marcelo'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

Gol sonrası Brezilya, hücumda daha hızlı oynamaya çalışırken Hırvatistan ise ilk 10 dakikanın aksine geriye yaslandı. Bu taktiksel değişim ev sahbi lehine sonuç vermekte gecikmedi ve 29. dakikada Neymar, sol ayağıyla ceza sahası dışından kaleci Pletikosa'yı tam köşeden avladı.

İkinci yarı düşük tempoda başlarken, Brezilya rakip alanda daha fazla gözükse de pozisyon bulmakta zorlandı. 71. dakikada Fred'in yerde kaldığı pozisyonda Japon hakem Yuichi Nishimura penaltı noktasını gösterdi. Penaltı kararı Hırvatistan tarafının büyük tepkisini çekti. Penaltıyı Neymar kullanırken Pletikosa hamlesine rağmen topu çıkaramadı ve Brezilya 2-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda Hırvatistan hücumda daha fazla gözükmeye başladı. 90. dakika geride kalırken Perisic'in ceza sahası dışından çektiği etkili ve sert şutu kaleci Julio Cesar son anda çıkarırken dönen topta Oscar, ayağının üstüyle yaptığı vuruşla hem 2002 Dünya Kupası ve Ronaldo hatıralarını canlandırdı hem de Brezilya'yı 3-1 öne taşıdı.

A Grubu'nda yarın Meksika-Kamerun maçı oynanacak.

AÇILIŞ MAÇINA JAPON HAKEM DAMGASINI VURDU
Karşılaşmanın Japon hakemi Yuichi Nishimura verdiği tartışmalı karar ile maça damgasını vurdu. Özellikle skor 1-1 iken Brezilya lehine verdiği penaltı kararı büyük tartışmalara neden oldu. Maç sonu penaltı ile alakalı konuşun Hırvatistan teknik patronu Niko Kovac "Biz en iyisi eve dönelim" dedi. Niko Kovac " Daha ilk maçtan böyle kararlar alınıyorsa biz hiç oynamayalım eve dönelim.Burada maç öncesi herkes saygıdan bahsediyordu. Ama bugün sahada bize saygı gösteren bir hakem yoktu. Eğer o pozisyon penaltı ise , bizim artık futbol oynamamıza gerek yok. Onun yerine basketbol oynayalım.Bu bir utanç. Bu çok saçma bir karardı bu durum bu şekilde devam ederse bu turnuvayı sirke çevirirler" dedi.
Ev sahibi Brezilya'nın teknik adamı Felipe Scolari ise Kovac'ın tam tersine Japon hakem Yuichi Nishimura'yı destekledi. Scolari maç sonu yaptığı açıklamada "Milyonlar görmedi mi penaltıyı ? Hakem bir karar verdi ve artık bunu uzatmaya gerek yok. Bizde hakemin verdiği karara uymak düştü.Bende hakemin verdiği penaltı kararını doğru buluyorum. Maçtan sonra 10 kere izledim ve sence penaltıydı" ifadelerini kullandı.

DÜNYA KUPASI AÇILIŞ MAÇINDA İLKLER DE YAŞANDI
2014 Dünya Kupası açılış maçında bazı ilklerde yaşandı. Karşılaşmanın 11. dakikasında Hırvatistan'ı, Brezilya karşısında 1-0 öne geçiren golü kendi kalesine atan Marcelo , Dünya Kupaları tarihinde ilk defa açılış maçında atılan ilk gol kendi kalesine atılmış şeklinde oldu. Ayrıca Marcelo Dünya Kupası'nda Brezilya adına ilk defa kendi kalesine gol atan oyuncuda oldu. Dün gece oynanan maçın attığı 2 gol ile yıldızı olan 22 yaşında ki Neymar Dünya Kupalarının tek maçta 2 gol atan en genç ikinci ismi oldu. Birinci isim ise 1966 Dünya Kupası'nda Sovyet Milli Takımı oyuncusu 21 yaşındaki Valeriy Porkuyan'dı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sendikanın sarısı Çaykur’un karası

SONRAKİ HABER

Canlarını dişlerine takıyorlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...