12 Haziran 2014 15:37

'Bayrak indirme' soruşturmasında 3 polis müdürü açığa alındı

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki bayrağın gönderden indirilmesinin ardından sürdürülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü'nde 3 polis müdürü açığa alındı.

\'Bayrak indirme\' soruşturmasında 3 polis müdürü açığa alındı
Paylaş

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Cumartesi günü yol kesme eylemlerinde Ramazan Baran ile Baki Akdemir, askerler tarafından silahla vurularak öldürüldü. Ölenlerden Ramazan Baran, Pazar günü Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze sırasında bir grup, 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nın nöbetçi kulübesini taşlarken, yüzünü poşu ile kapatmış bir kişi de bayrak direğine tırmanarak asılı olan Türkiye bayrağını indirdi.

Bayrağın indirilmesinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün geniş çaplı soruşturmasında gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü savcılıktaki soruşturmasının ardından serbest bırakıldı. Bayrak indiren kişiye yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen 1 kişi ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

3 POLİS MÜDÜRÜ AÇIKTA
İçişleri Bakanlığı'nın kente gönderdiği 2 Mülkiye Müfettişi, bayrak indirilmesiyle ilgili soruşturmada bulundu. Soruşturma kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Mustafa Börekçi, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli emniyet aminleri Mustafa Mumcu ile Abdurrahman Bişgin, açığa alındı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin konuyla ilgili çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

BAYRAĞI İNDİREN ARANIYOR
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada, 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki bayrağı indiren kişinin kimliğini tespit etti. Kimliği tespit edilen kişinin yakalanması için polis operasyonlarını sürdürüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yatağan Termik Santrali ihalesini Elsan Elektrik kazandı

SONRAKİ HABER

Hayatımızdan Muhteşem Yüzyıl geçti...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...