12 Haziran 2014 14:17

Hastanenin kapatılmak istenmesine karşı iş bıraktılar

Hastanelerinin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilerek kapatılmak istenmesine karşı Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık emekçileri iki saat iş bıraktı.

Hastanenin kapatılmak istenmesine karşı iş bıraktılar
Paylaş

Hastanelerinin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilerek kapatılmak istenmesine karşı Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık emekçileri iki saat iş bıraktı. İş bırakmaya SES, Türk Sağlık Sen, İzmir Tabip Odası üyeleri ve diğer sağlık emekçileri katıldı. KESK İzmir Şubeler Platformu ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu sözcüleri de hastaneye gelerek destek verdi.

Hastane emekçileri, birleştirmeye ilişkin geri adım atılmazsa pazartesi günü Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne yürüyeceklerini belirttiler.      

SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, direnişin sadece binaların birleştirilmesine karşı değil, aynı zamanda hastaların sağlık hakkının gaspına karşı bir direniş olduğunu ifade ederek, “Bu yanlış karardan dönülünceye kadar mücadelemiz sürecek. Sesimize kulak tıkayan anlayışın kararını tanımayacağız. Bu hastane aynı şekilde hizmet vermeye devam edecek” dedi.

Genel Sağlık İş Genel Sekreteri Zekiye Bacaksız, Konak Doğum Hastanesi’nde de aynı şeyi yaşadıklarını belirterek, “Biz bu oyunu daha önce de gördük. Bu bir özelleştirme ve taşeronlaştırmadır. Türkiye’nin her yerinde taşeronlaştırmaya karşı ayağa kalkmalı gücümüzü birleştirmeliyiz” dedi.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Şenol Atıcı da, artık eylemlerini genel sekreterlik ve bakanlık düzeyine taşıyacaklarını ifade ederek, “Kararlılıkla eylemimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Hastanemizi kapattırmamak için sağlık çalışanları, hastalar, hasta yakınları ile eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner, yetkililerin, “Hastaneyi kapatmayacağız” dediğini belirterek, “Hastane bahçesine astıkları pankartta, ‘Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak devam edecek’ diyor. Bu demektir ki göğüs hastanesinin kurumsal kimliği ortadan kaldırılacak. Kimseyi aldatmayın çıkın bunu açıkça söyleyin” dedi. Sağlıkta dönüşüm projesi için göğüs, astım, tüberküloz, akciğer kanseri hastalarının masraflı ve uzun tedavi gerektiren hastalar olduğunu belirten Kaptaner, “Bu hastalar kârlılığı azaltır bu nedenle bu hastaların sokağa terk edilmesi gerekir. Hastaneleri birleştirmenin arkasında yatan neden budur. Bu karardan vazgeçin” dedi.   

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Çuhadar da, iş bırakma eyleminde yaptığı konuşmada, KESK’e bağlı bütün sendikalar olarak kapatmaya karşı mücadele veren sağlık emekçilerinin yanında olduklarını belirtti. Çuhadar, “Sağlık çalışanları arasında güzel bir birliktelik sağlanmış durumda. Bu arkadaşlarımızın hastaneyi sattırmayacaklarına inanıyoruz” dedi.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'Maliyetli\' hastalıkların hastanesi de kapatılıyor

SONRAKİ HABER

\'IŞİD, Türkiyeli rehineleri valilikte tutuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...