24 Haziran 2011 09:49

Şili’de liseliler sokakta

ŞİLİ’nin başkenti Santiago’da 20 bin lise öğrencisi eğitim koşullarının iyileştirilmesi ve eğitime daha fazla mali kaynak aktarılmasını istemek amacıyla gösteri yaptı.Polisin saldırdığı gösteride yaklaşık 107 kişiyi gözaltına aldılar. Şili’de lise öğrencileri, üniversite öğrencileri gibi devletin öncelikl

Şili’de liseliler sokakta
Paylaş

ŞİLİ’nin başkenti Santiago’da 20 bin lise öğrencisi eğitim koşullarının iyileştirilmesi ve eğitime daha fazla mali kaynak aktarılmasını istemek amacıyla gösteri yaptı.

Polisin saldırdığı gösteride yaklaşık 107 kişiyi gözaltına aldılar. Şili’de lise öğrencileri, üniversite öğrencileri gibi devletin öncelikle eğitime ve altyapıya yatırım yapmasını, ulaşımın ücretsiz olmasını istiyor.

Üniversitelilerin geçen hafta yaptığı ve ülkede son yıllarda düzenlenen en büyük gösteriye, 80 bin kişi katılmıştı. Öğrenciler özellikle devletin 3, 5 milyon öğrencinin yüzde 90’ının devam ettiği kamu okullarıyla ilgilenmesini istiyor.

Bu okulların yönetimi Augusto Pinochet’in (1973-1990) askeri yönetimi sırasında belediyelere devredilmişti. GSMH’nin yüzde 4, 4’ünü eğitime ayıran Şili’de eğitim sistemindeki eşitsizlik derin sosyal bir sorun olmayı sürdürüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hatay’dan barış çağrısı

SONRAKİ HABER

Öcalan'dan boykota destek geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...