24 Haziran 2011 09:48

Hatay’dan barış çağrısı

Hatay’da bulunan demokrasi güçleri bir araya gelerek, Suriye’de yaşanan olaylara yönelik kaygılarını ifade ettiler. yapılan açıklamada “Arap Baharı’nı kendi lehlerine çevirmeye çalışan emperyalist güçler; bir yandan Filistin, Lübnan, Suriye ve İran’ı terbiye etmeye, diğer yandan halk hareketlerini

Hatay’dan barış çağrısı
Paylaş

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku (SP, SGP Girişimi, BDP, TÖP, AKDD, SDP, EMEP, SODAP, AKA-DER) İHD, DİSK, ÖDP, HALKEVLERİ, ESP, KESK adına basın açıklamasını okuyan Tülay Hatimoğlulları, Suriye’deki yangın gün geçtikçe daha büyük boyutlara eriştiğini söyledi. ‘BOP çerçevesinde Ortadoğu’nun yeniden şekillendirilmesi çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam etmektedir’ diyen Hatimoğlulları, bunun daha fazla kan, gözyaşı ve istikrarsızlık anlamına geldiğine vurgu yaptı. İlk başta Suriye’deki olayların Arap Baharı’nın devamı gibi görünse de, tamamen farklı dinamik ve koşullara sahip olduğunu dile getiren Hatimoğlulları, “Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki halk direnişlerine baktığımızda özellikle Libya ve Suriye’ye ABD ve müttefiklerinin sert müdahaleleri ve provokatif tutumları dikkat çekmektedir. Dün Irak halkına sözde demokrasi ve özgürlük götürme iddiasında olan ABD ve batılı güçler, bugün aynı çorabı Suriye’nin başına örmeye hazırlanmaktadır.

Arap Baharı’nı kendi lehlerine çevirmeye çalışan emperyalist güçler; bir yandan Filistin, Lübnan, Suriye ve İran’ı terbiye etmeye, diğer yandan halk hareketlerini maniple etmeye çalışmaktadır” diye konuştu.  Hatimoğlulları, Suriye’ye karşı her türlü dış müdahaleyi reddettiklerini, Suriye halkının gerçek anlamdaki demokrasi, barış ve özgürlükçü güçlerin yanında olacaklarını ifade etti. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB’den Yunanistan’a tehdit ve şantaj

SONRAKİ HABER

Şili’de liseliler sokakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...