11 Haziran 2014 21:20

İran: Davayı çekin, fiyat düşsün

Enerji Bakanı Taner Yıldız, İran’ın gaz fiyatında indirim için tahkim davasının çekilmesini istediğini, ancak bunun doğru olmayacağını ilettiklerini söyledi.

İran: Davayı çekin, fiyat düşsün
Paylaş

Enerji Bakanı Taner Yıldız, İran’ın gaz fiyatında indirim için tahkim davasının çekilmesini istediğini, ancak bunun doğru olmayacağını ilettiklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen Türk-İran İş Forumu’nun ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin doğalgazın fiyatı konusunda tahkim yoluna gittiğinin gündeme geldiğini anlatan Yıldız, bunun karşılığında İran tarafının yaklaşık 4 sayfalık teklif sunduğunu, Türkiye tarafı olarak bu teklifi yeterli görmediklerini anlattı.

Tahkimin bu süreçten ayrıştırılması gerektiğini söylediklerini ifade eden Yıldız, “Çünkü tahkimin çekilme şartının fiyat mekanizmaları ile alakalı görüşmelerde doğru bir yöntem olmayacağı üzerinde mutabakat sağladık. Onlar da görüşlerimize saygılı olduklarını belirttiler” diye konuştu.

Yıldız, bir soruyu yanıtlarken de İran’lı yetkililerin doğalgaza ilişkin sundukları 4 sayfalık fiyat teklifinde indirim oranları olmadığını, Türkiye tarafından kabul edilemeyecek bazı şartların bulunduğunu açıkladı.

Taner Yıldız, “Fiyatla alakalı müzakerelerin başlaması için tahkimden çekilme şartını öne sürmüşlerdi. Biz de ‘hayır, bununla ilgili tahkim süreci devam ediyor ama tahkimde Türkiye’nin elde edeceği kazançların İran tarafından bir tazmini söz konusuysa bunları konuşabileceğimizi’ belirttik” dedi.

Tahkim aşaması ile ilgili olarak temmuz ayının sonunda İsviçre’de son duruşmanın yapılacağını anlatan Yıldız, tahkim heyetine güvendiklerini ifade etti. (İSTANBUL)


 

ÖNCEKİ HABER

BM Genel Sekreteri Ban: Musul\'u duyunca şoke oldum

SONRAKİ HABER

Coca Cola ‘Yeşil kutu’ ile kandırma hedefinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...