24 Haziran 2011 09:40

CHP: ‘Haberal’ın itirazını, mahkum ettirdiği hakimler görüşecek’

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın tahliye taleplerinin reddine yapılacak itirazı Haberal’ın tazminata mahkum ettirdiği hakimlerin görüşeceğine dikkat çekti.Çetin, Tv8’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin

CHP: ‘Haberal’ın itirazını, mahkum ettirdiği hakimler görüşecek’
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın tahliye taleplerinin reddine yapılacak itirazı Haberal’ın tazminata mahkum ettirdiği hakimlerin görüşeceğine dikkat çekti.

Çetin, Tv8’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP’den milletvekili seçilen ve Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın tahliye taleplerinin İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmesini değerlendiren Çetin, mahkemenin “delilleri karartma ihtimali” ve “kaçma ihtimali” sebebiyle Balbay ve Haberal’ı tahliye etmediğine dikkat çekerek “Zaten 3 yıldır tutuklu bulunan bu kişilerin 3 yıllık iyi halleri göz önüne alınarak böyle bir şey yapmayacakları bellidir” dedi. Çetin, gerekçelerden birinin de “delillerin toplanamaması” olduğunu belirten Çetin, “Elinizi tutan mı var toplasaydınız” diye konuştu.

Çetin, Haberal ve Balbay’ın milletvekili seçilmelerinde yasal bir engel bulunmadığını ve ayrıca tahliye olsalar dahi yargılamalarının süreceğini ifade ederek “Ne olduğu belirsiz gerekçelerle hâlâ tutuklu bulunmaları anlamsızdır” ifadelerini kullandı.

Çetin, Haberal ve Balbay’ın tahliye taleplerine ret kararı için mahkemeye başvuracaklarını ancak itirazı daha önce Haberal’ı tahliye etmedikleri için tazminata mahkum olan hakimlerin görüşeceğine dikkat çekerek “Bu ilişkiler de gösteriyor ki adil bir yargılama sistemine sahip değiliz. İtiraz dilekçemize ret cevabı gelirse o zaman kararımızı daha net açıklayacağız” dedi. Türkiye’de hukuk yollarının tıkanması halinde AİHM’ye gidilebileceğini ancak kendilerinin parlamenter sisteme ve demokrasiye inançlarından dolayı bu yola başvurmayı düşünmediklerini bildirdi. (ANKARA)


KURULTAY TARTIŞMASI

Çetin, CHP’deki muhalif isimlerin yükselttiği kurultay tartışmalarını da değerlendirirken “İmza verip kurultay istemek herkesin hakkıdır. Yeterli sayıda imza sağlanırsa zaten kurultay yapılır. Biz CHP yönetimi olarak bu mevkilerde 20-30 yıl oturma gibi bir amacımız yok. Zaten ‘Siz yönetemiyorsunuz’ deseler gideriz bu konuda çekincemiz yok. Kurultay isteyenlerin haklı gerekçeleri olmalı. Biz son seçimlerde 11 milyon kişinin oyunu aldık. Amacımız bir sonraki seçimlerde iktidar olmaktır. Bu gelişmelerden rahatsızlık duyanlar kurultay isteyebilirler” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

CHP de çözüme kadar yemin etmemeyi tartışıyor

SONRAKİ HABER

AB’den Yunanistan’a tehdit ve şantaj

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...