11 Haziran 2014 17:57

‘Soma da ders olmadı’

İstanbul Tıp Fakültesinde çalışan sağlık emekçilerinin taşeron çalıştırmanın önünü açacak torba yasa tasarısına karşı başlattıkları imza kampanyası sürüyor.

‘Soma da ders olmadı’
Paylaş

İstanbul Tıp Fakültesinde çalışan sağlık emekçilerinin taşeron çalıştırmanın önünü açacak torba yasa tasarısına karşı başlattıkları imza kampanyası sürüyor.

SES Aksaray Şubesi, Taşeron İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Tez Koop-İş 5 No’lu Şubenin çağrısıyla Monoblok önünde kurulan imza standında bir araya gelen sağlık emekçileri, Hükümetin Soma’da yaşanan faciadan dahi ders çıkarmadığını ifade etti.

Sık sık, “Taşeron demek ölüm demektir”, “Taşeron çalışma yasaklansın” sloganlarının atıldığı eyleme hastalar da alkışlarla destek verdi. Burada açıklama yapan Dr. Coşkun Canıvar, yeni yasa tasarısının esnek ve güvencesiz çalışmayı bir kural haline getireceğine dikkat çekti. Canıvar taşeronun yaygınlaştıracak yasa tasarısının derhal geri çekilmesini istedi. İşçi sağlığı eğitimlerine önem verilmemesine tepki gösteren Canıvar, “Çapa’da geçtiğimiz hafta yapılan eğitim hastane yönetiminin bu eğitimleri ne kadar hafife aldığını gösterdi. 300 kişinin katıldığı, mikrofon kullanılmadığı için kimsenin konuşulanları duyamadığı, alel acele bir eğitim yapıldı” dedi. Avukat Filiz Çarkı da yeni tasarıyla asıl işler dahil her türlü işte taşeron çalıştırmanın önünün açılacağını vurgulayarak “Yani taşeron doktor, taşeron hemşire çalıştırmak yasal zemine oturacak” dedi.    

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Sağlık emekçileri adına ortak açıklamayı okuyan SES İşyeri Temsilcisi Ersoy Adıgüzel, yeni tasarının hükümetin çalışma yaşamını bir bütün olarak taşeronlaştırmayı hedeflediğini gösterdiğini söyledi.  Taşeron çalışmanın sonucu olan  esnek ve kuralsız çalışmanın işçilerin hayatını tehdit ettiğini vurgulayan Adıgüzel, geçtiğimiz günlerde İstanbul Tıp Fakültesinde  bir taşeron sağlık emekçisinin görevi dışında foseptik çukurunu temizlemeye gönderildiği için karaciğer yetmezliği yaşadığını dile getirdi. Adıgüzel, taşeron sistemin çalışma hayatından tamamen çıkartılması için tüm emekçileri ortak mücadeleye çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kırmızı fularlı kadın\' için imza kampanyası

SONRAKİ HABER

Okmeydanı\'da işten atmalara karşı direniş sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...