11 Haziran 2014 14:37

Erdoğan: HDP ve PKK kandan besleniyor!

AKP Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında yine süreçle ilgili atılacak adımlardan bahsetmeyerek, HDP ve PKK'yi kandan beslenmekle suçladı.

Erdoğan: HDP ve PKK kandan besleniyor!
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, CHP ve MHP'nin "çatı aday" tartışmalarına değinerek, "Şimdilerde moda var ya çatı cumhurbaşkanı arıyorlarmış falan. Temeli olmayanın çatısı olur mu? Çatıdan temele inilmez, temelden çatıya çıkılır" dedi. Erdoğan, belediye başkanlarına da çağrı yaparak cemaate verilen yerlerin hukuk yolu ile yeniden alınmasını istedi. Erdoğan, belediye başkanlarına ayrıca partilerinden istifa eden vekillerin takip işlerini de yapmamaları talimatını verdi.

BAYRAK VURGUSU
Konuşmasında yine Diyarbakır'da askeri alanda bulunan bayrağın indirilmesine değinen Erdoğan, kendisindeki bayrak sevgisinin kimsede olamayacağını söyledi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sadece bir defa Hakkari'ye gittiğini orada da başka partilerden destek gördüğünü ileri sürdü. Erdoğan, "Lice'de olaylar başlayınca 'direnLice' dediler. Bayrak indirilince geri adım attılar. Bayrağı kimseye istismar malzemesi yaptırmayız. CHP ve MHP bizim bayrak sevgimizi ölçemez" diye konuştu.

Erdoğan, bayrak indirilmesinin hesabını her boyutu ile soracaklarını vurgulayarak, "Kamu görevlileri hakkında soruşturma başlattık. O hainin bulunması için çalışma sürdürülüyor. Eğer o provokatör vurulsaydı, cesedi üzerinden istismar yapılacaktı. Vurulmadı, şimdi bayrak üzerinden yapıyorlar. Gezi'de yarım kalan oyunu ve 17 Aralık'ta kursaklarında kalan operasyonu burada yapmak isteyecekler. Manşetlerle yorumlarla birliğimizi zedelemek için her yola baş koyacaklar" diye konuştu.

HDP'Yİ HEDEF ALDI
Erdoğan, "terör örgütü" kavramını kullanarak, PKK ve HDP'nin çocukların ve kadınların arkasına saklandığını iddia etti. "Bunlarda onur yok" diyen Erdoğan, "O kadar zavallılar ki işte şimdi MHP, CHP ve paralellerden medet umar hale geldi. Terör örgütü ve HDP, bölgeye acıda başka bir şey vermedi" diye konuştu.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 ay kaldığını kendilerinin aday tespit çalışmalarını da önemli ölçüde tamamladığını söyledi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir işaret fişeği olacağını belirterek, "Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin nasıl bir devrim olduğunu halka anlatacağız" ifadesini kullandı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cemevindeki cenaze törenine silahlı saldırı: 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Gül, Darbeci Sisi\'ye \'iyi niyet\' mesajı gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...