10 Haziran 2014 20:10

Kuzu güden çocuklara silahlı saldırı: 1 ölü 3 yaralı

Muş'un Bulanık ilçesi kırsalında kuzularını gütmeye giden Çiftçi ailesine mensup 4 kişiye yapılan silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaşamını yitirirken, 2'si ağır olmak üzere 3 kişi ise yaralandı.

Kuzu güden çocuklara silahlı saldırı: 1 ölü 3 yaralı
Paylaş

Muş'un Bulanık ilçesi kırsalında kuzularını gütmeye giden Çiftçi ailesine mensup 4 kişiye yapılan silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaşamını yitirirken, 2'si ağır olmak üzere 3 kişi ise yaralandı.

Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Niftik köyünün Topo mezrasında Warê kuzu otlatmaya giden Barış Çiftçi (20) isimli yurttaş ile Sidar Çiftçi (17), Emrah Çiftçi (11) ve Metin Çiftçi (12) adlı çocuklar kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Edinilen bilgiye göre hayvanlarını otlatan çocukların yanına gelen ve yüzünü kapatan bir kişi ilk olarak çocuklardan ekmek istedi, ardından uzun namlulu silahlarla çocukların üzerine ateş açtı. Saldırının duyulmasının ardından olay yerine giden köylüler tarafından yaralı bir şekilde Bulanık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuklardan Barış Çiftçi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, ağır yaralanan Sidar, Emrah Çiftçi ve yarası hafif olan Metin Çiftçi İlk müdahalelerinin ardından Muş Devlet Hastanesine sevk edildi.

AMBULANSIN OLAY YERİNE GİTMESİ ENGELLENMİŞ

Olay hakkında bilgi veren Bülent Çiftçi, olay yerine ambulansın gönderilmediğine tepki gösterdi. 6 kez ambulansı aradığını ancak Karaağıl Belde Karakolu'nun ambulansın olay yerine gitmesine izin vermediğini belirten Çiftçi, "Saldırıdan sonra olay yerine gittiğimde çocuklar kanlar içinde yerde yatıyordu. Aklı başında olan yeğenlerimden bir tanesi yüzü kapalı bir kişi yanımıza yaklaştı ve bizden ekmek istedi. Bizler bir araya geldiğimizde uzun namlulu silahla bizi tarayarak olay yerinde kaçtı. Tüm çabalarıma rağmen olay yerine ne ambulans ne de helikopter gönderildi" dedi.

Sağlık ekiplerini aradığında ise kendisine Karaağıl Karakolu'nun izin vermediği yönünde bilgi verdiklerini ifade eden Çiftçi şöyle konuştu: "Sağlık ekipleri bana engellendiklerini söyledi. Bir ambulansı 4 cana çok görüyorlar, insanlar iki gün eylem yaptı üzerlerine helikopterlerle yüzlerce asker indirdiler ancak benim 4 yeğenim ölürken bir ambulansı gönderemiyorlar." Çiftçi, ilçe merkezine yakın Êlikuleka köyü yakınlarına kadar kendi imkanlarıyla yaralıların taşıdığını ifade etti. (Muş/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Gençlerden Başbakan davaya gelsin talebi

SONRAKİ HABER

Kurutulan göl yeniden oluşturuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa