10 Haziran 2014 13:58

Bahçeli infaz istedi: Alnının çatından vurulmalıydı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayrak direğine çıkan gencin 'alnının çatından' vurulması gerektiğini belirterek, 'Bu haktır, hukuktur, mahşeri vicdanın şaşmaz adaletidir. Kıbrıs'ta yapılan gibi' diye konuştu.

Bahçeli infaz istedi: Alnının çatından vurulmalıydı
Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Diyarbakır'daki bayrak indirme olayını esas olarak gündemine alan MHP grup toplantısında, masalarının üzerine Türk bayrakları konuldu. Bahçeli, son günlerde meydana gelen sel olayları üzerinden Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, "Ayakkabı kutularında saklanan milyonlar çiftçilerin ceplerinden çalınmıştır" dedi. Bahçeli, Türkiye'nin cinnet geçirdiğini savunarak, özellikle kadına yönelik şiddetin giderek arttığını söyledi. TÜBİTAK'in ses kayıtları ile ilgili "montaj" söylemelerine sert tepki gösteren Bahçeli, bu şekilde rüşvetin saklandığını ifade etti. Bahçeli, rüşvetin Başbakan'ın talimatları sayesinde saklandığını belirterek, TÜBİTAK'ı "ucubelik"le suçladı.

BAHÇELİ’NİN MİLLİYETÇİ DİLİ KESKİNLEŞİYOR
Kürt hareketine hakaretler savuran, diyalog ve çözüm sürecini ise "ihanet süreci" şeklinde tanımlayan Bahçeli, sürece yönelik karşıtlığını "çözüm süreci umut yolculuğuydu. Dayanışmamış pekişiyordu, annelerimiz kazançlı çıkacaktı. Süreç ihanetinin tek kazananı PKK olmuştur. Başbakan'ın hanesine de boş kovanlar işlemiştir" sözleriyle dile getirdi. Ağrı'da Kazım Karabekir'in isminin sokak ve caddelerden silinmesini ise bölücülük ile kıyaslayan Bahçeli, "Hiç kimse Kazım Karabekir'in ismini Türk milletinin hafızasından silemeyecektir" dedi. Bahçeli, PKK Lideri Öcalan'a hakaretler savurarak, Öcalan ile devlet yetkilileri arasında yapılan görüşmeleri ise "ihanet" olarak değerlendirdi. Diyarbakır'da katledilen iki Kürt gencini "PKK'li olmakla" suçlayan ve bunun üzerinden de öldürülmelerini meşru göstermeye çalışan Bahçeli, indirilen bayrak üzerinden hakaretler savurdu.

'ALNININ ÇATINDAN VURULMALIYDI'
Bahçeli, bayrak direğine çıkan gencin alnının ortasından vurulması gerektiğini belirterek, "Bu haktır, hukuktur, mahşeri vicdanın şaşmaz adaletidir. Kıbrıs'ta yapılan gibi" dedi. "Batsın böyle barış, batısın böyle çözüm. Kahrolsun sizin süreç fitneniz!" diyen Bahçeli, AKP hükümetinin kolluk kuvvetlerinin elini kolunu bağladığını savunarak, daha fazla şiddet ve ölüm istediğini dile getirmiş oldu. Lice'de yaşanan katliam protestolarını değinen Bahçeli, protesto gösterilerini ise "terörist gösteriler" olarak nitelendirdi.

ERDOĞAN GİBİ KÜRT SİYASETİNİ TEHDİT ETTİ
AKP tarafından Diyarbakır'da yapılan Çözüm Çalıştayı'na değinen Bahçeli, "Diyarbakır'da yeni zulme imza atılmıştır. Diyarbakır'da çalıştay bölünmenin kendisindir" iddiasını dile getirdi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmak için PKK ile anlaştığını iddia ederek, "Başbakan özerklik verecek, başkanlığı alacak. Başbakan güneydoğuyu verecek Çankaya'ya çıkacak. Başbakan bundan sonra şereften bahsetmesin" dedi. HDP ve BDP'nin İmralı görüşmelerine değinen Bahçeli, "Burada ayrılıkçılar barınamayacaktır" tehdidini savurdu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan: Yol haritası açıklansaydı Lice\'de yaşananlar olmazdı!

SONRAKİ HABER

YSK, Cumhurbaşkanlığı seçim takvimini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...