10 Haziran 2014 12:56

Yatağan işçileri Türk İş merkezinde...

Yatağan ve Milas'ta termik santral ve madenlerin özelleştirilmesine karşı direnen işçiler, Cuma günü ihale gerçekleştirileceği haberi üzerine bu sabah Ankara'ya geldiler. 60 kişilik Yatağan işçisi, sonuç alınıncaya kadar Türk-İş Genel Merkezi'ni terk etmeyeceklerini belirtti.

Yatağan işçileri Türk İş merkezinde...
Paylaş

Direnişte olan Yatağan işçileri, TÜRK-İŞ'in özelleştirme sürecindeki tutumunu nedeniyle TÜRK-İŞ'e tepki eylemi düzenledi. Genel merkez önüne gelen işçiler, TÜRK-İŞ Genel Başkanı ile görüşmek istedi. Genel Başkan Cenevre'de olduğu için görüşme gerçekleşmez iken, işçiler daha sonra TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar ile görüştü. Termik santrallerin ve maden ocaklarının özelleştirilmesine karşı günlerdir Ankara'da Özelleştirme İdaresi önünde eylemde olan 60 kişilik Yatağan işçisi, sonuç alıncaya kadar TÜRK-İŞ Genel Merkezi'ni tek etmeyeceklerini belirterek, Mali Genel Sekreterin odasından ayrılmama kararı aldı. İşçiler adına açıklamalarda bulunan Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, uzun bir zamandan beri direnişte olduklarını belirterek, özelleştirmenin tamamen iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

'SOMA'DA YANDIK, YATAĞAN'DA YANMAK İSTEMİYORUZ'
Girgin, Yeniköy ve Kemer Köyü'nün özelleştirildiğini hatırlatarak, "Yatağan ise Soma'da yaşanan katliamdan dolayı ertelendi. Özelleştirmeler katliamdır. Bizler Soma'da yandık, Yatağan'da yanmak istemiyoruz. Tüm dünya sesimiz duydu fakat iktidar sesimizi duymadı. Artık özelleştirme belasından kurtulmak istiyoruz" diye konuştu. TÜRK-İŞ özelleştirme sürecinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi için çağrıda bulunan Girgin, "TÜRK-İŞ'in bu konuda tavır almasını istiyoruz" diye konuştu. Girgin'in konuşması sırasında odada bulunan işçiler, "Ölmek var dönmek yok" sloganı attı.

TÜRK-İŞ İŞÇİLERİN YANINDAYMIŞ!
Daha sonra konuşan TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ise, özelleştirme sürecinde işçilerin yanında yer aldıklarını öne sürerek, özelleştirme ihalelerinin ertelenmesini sağladıklarını söyledi. Ağar, AKP hükümetinin işçilerin sesine kulak vermesi gerektiğinin altını çizerek, "Artık özelleştirmelerin iptal edilmesini istiyoruz" dedi. Genel greve sorusuna yanıt veren Ağar, "Bu konu genel başkanımız geldikten sonra konuşacağız' diyerek kaçamak cevap verdi..

'CİNNET GEÇİRECEK DURUMA GELDİK'
İşçiler, ise artık dayanacakları güçlerinin olmadıklarını belirterek, "Cinnet geçirecek duruma geldik. Artık boş laflara karnımız tok. TÜRK-İŞ artık üzerine düşeni yapmalıdır" çağrısında bulundu. İşçilerin işgal ettikleri TÜRK-İŞ binasındaki bekleyişlerini sürdürüyor.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuncel: Bayrak indirilmesi bir provokasyondur

SONRAKİ HABER

Gaz bombası nedeniyle hayatını kaybeden Ertaş toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...