10 Haziran 2014 09:18

Varto'da yol kapatanlara sert müdahale: 4 kişi yaralandı

Lice'deki infazları ve karakol yapımlarını protesto etmek amacıyla Varto - Karlıova - Erzurum karayolunu trafiğe kapatan halka, asker ve polisler tarafından sert müdahale edildi. Müdahale ile başlayan olaylarda 2'si ağır 4 kişi yaralandı.

Varto\'da yol kapatanlara sert müdahale: 4 kişi yaralandı
Paylaş

Lice'deki infazları ve karakol yapımlarını protesto etmek amacıyla Varto-Karlıova-Erzurum karayolunu trafiğe kapatan halka, asker ve polisler tarafından sert müdahale edildi. Müdahale ile başlayan olaylarda 2'si ağır 4 kişi yaralandı.

Muş'un Varto ilçesinde halkın karakol yapımlarına ve Lice'deki infazlara tepki amacıyla önceki gece Varto-Karlıova-Erzurum karayolunda başlattığı yol kapatma eylemine sabaha karşı sert müdahalede bulunuldu. İki kobra tipi helikopter eşliğinde skorsky tipi helikopterlerle alana indirilen askerlerin yanı sıra 3 TOMA, çok sayıda zırhlı araç ve iş makinesi ile eylem alanına gelen çok sayıda asker ve polis, gaz bombası, plastik mermi ve tazyikli su ile halka müdahale etmeye başladı.

Halkın müdahaleye taşlarla karşılık vermesi sonucu başlayan çatışmalarda biri 35, diğeri 50 yaşında olan iki kadın vücutlarına isabet eden gaz bombası ile yaralandı. Yaralanan iki kadın yurttaşlar tarafından alandan uzaklaştırıldı. Bir süre sonra ise iki genç başlarına isabet eden gaz bombası kapsülü ile ağır yaralandı. İki genç alanda bulunan ambulanslarla Varto Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Noktada çatışmalar sürerken, Varto merkezinde ise esnaf bugün de kepenk açmadı. İlçe genelinde yoğun askeri ve polisiye önlem sürüyor. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

\'Bayrak\' olayında 2 asker görevden alındı, 5 kişi gözaltında

SONRAKİ HABER

İstanbul\'da Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...