10 Haziran 2014 08:28

'Bayrak' olayında 2 asker görevden alındı, 5 kişi gözaltında

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı garnizon sahası içinde indirilen Türk bayrağı ile ilgili açılan soruşturmada iki askeri sorumlunun görevden uzaklaştırıldığını belirtti. Öte yandan, soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

\'Bayrak\' olayında 2 asker görevden alındı, 5 kişi gözaltında
Paylaş

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Cumartesi günü yol kesme eylemlerine müdahale sırasında çıkan olaylarda Ramazan Baran ile Baki Akdemir, silahla vurularak öldü. Ölenlerden Ramazan Baran, Pazar günü Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze sırasında bir grup, 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nın nöbetçi kulübesini taşlarken, yüzü kapalı bir kişi de bayrak direğine tırmanarak asılı olan Türk bayrağını indirdi.

Türk bayrağının indirilmesinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, geniş çaplı soruşturma başlattı. Bölgedeki tüm mobese ve güvenlik kameraları incelenmeye alındı. Yapılan incelemelerin ardından düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 şüphelinin sorguları devam ederken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü belirtildi. (DİHA)


Lice'de halkın üzerine ateş açan askerlerin sıktığı kurşunla katledilen Ramazan Demir'in Diyarbakır'daki cenaze töreni sırasında kitle içerisinde yer alan bir gencin 2. Hava Kuvveti Komutanlığı garnizon sahası içinde bir direkte asılı bulunan Türk bayrağını indirmesi olayıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, bayrak indirme olayı ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığınca soruşturma başlatıldığı ve ilgili iki askeri sorumlunun görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklama, bayrağın indirilmesiyle ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Konuyla ilgili İçişleri bakanım hemen teftişi başlattı. Oradaki ilgili komutanla alakalı da bunlar teftişin içerisindedir. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alıyorsa bunun bir karşılığı muhakkak ki olacaktır. Bedeli neyse bunun bedelini de onu oraya gönderenler kendisi onlar da ödeyecekler. Çocuktur diye bizim bayrağımızı, kutsalımıza saldırılmasına sessiz kalmamız, mümkün değil. Direğe tırmanıyor dikkat edin. Direkten bayrağımızı indirme cüretinde bulunabiliyor. Orada bulunan askerdi, komutandı hepsi bunun bedelini ödeyecektir. Ben bunu özellikle söylüyorum" sözlerinden sonra geldi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

FIFA, hem paralel devlet hem parazit

SONRAKİ HABER

Varto\'da yol kapatanlara sert müdahale: 4 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...