10 Haziran 2014 06:00

Keşan'da bonzai alarmı

Sentetik uyuşturucular Türkiye’de gençler ve hatta çocuklar arasında yayılıyor. Sadece Edirne’nin Keşan ilçesinde birkaç gün boyunca meydana gelen olaylar durumun vehametini göstermek açısından yeterli.

Keşan'da bonzai alarmı
Paylaş

Orkun KAYA
Edirne


Sentetik uyuşturucular Türkiye’de gençler ve hatta çocuklar arasında yayılıyor. Sadece Edirne’nin Keşan ilçesinde birkaç gün boyunca meydana gelen olaylar durumun vehametini göstermek açısından yeterli. İşte Keşan’da son bir haftada yaşananlar:

3 Haziran akşamı saat 21.30 sıralarında bonzai olarak bilinen sentetik uyuşturucu içtiği öğrenilen 1’i çocuk 4’ü genç olmak üzere toplam 5 kişi 112 acil servis ambulansları ile Keşan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Gençler tedavi altına alındılar.

4 Haziran akşamı 2 genç bonzai yüzünden hastaneye kaldırıldı.

5 Haziran da ise 16 yaşındaki N.U.K bonzai içtiği için sokak ortasında baygınlık geçirdi. N.U.K ilk tedavisinin ardından yoğun bakıma alındı.

Yine Keşan’ın Beğendik beldesinde de 18 yaşında bir gencin de bonzai kullandığı için rahatsızlandığı ve tedavi altına alındığı öğrenildi.

Geçtiğimiz cuma sabahı saat 06.00 sıralarında V.Ş. yönetimindeki kamyonet yol çalışması nedeniyle açılan 10 metrelik kanala uçtu. Kazada C.C (19) ve sürücü V.Ş yaralanırken 17 yaşındaki G.A olay yerinde hayatını kaybetti. 3 kişinin de uyuşturucu kullanıldığı iddia ediliyor.

AİLELER İSYAN ETTİ

Bonzai  isimli sentetik uyuşturucuyu kullanan ve satanların her geçen gün arttığına dikkat çeken aileler emniyetin daha ilgili olmasını talep etti. Aileler, “Çocuklarımızı sokağa salamıyoruz. Saldığımızda ise başlarına mutlaka bir iş geliyor. Göz göre göre evlatlarımızı öldürmeye mahkum ediyorlar. Bunların başlarını almaları lazım. Başları veriyor çocukların eline 3-5 kuruş, 5-10 TL arası satıyorlar” dediler.

Geçtiğimiz nisan ayında Keşan’da büyük bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirilmiş 40 kişi gözaltına alınmış, 23 kişi tutuklanmıştı. Fakat son 3 günde bonzai isimli uyuşturucu yüzünden ilçe bir kez daha tedirgin. Bonzai kullanan kişilerin çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Aileler satıcıların başlarının bir an önce yakalanmasını istiyor.

ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ta 1800’lü yılların madenciliği

SONRAKİ HABER

İştah kabartan semt: Okmeydanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...