09 Haziran 2014 20:19

‘Kapalı ocaktaki kömürü istiyorlar’

Emek ve kitle örgütlerinin içinde yer aldığı Soma İçin Adalet Komitesinin Soma’da yaptığı çalışmalarla ilgili düzenlediği basın toplantısında konuşan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Soma Kömürleri AŞ.’ye ait olan ve Teftiş Kurulu tarafından kapatılan Atabacası ocağına işçilerin ocağı sökmek üzere sokulduğunu ancak dipte kalan kömürün çıkartılmak istendiğini söyledi.

‘Kapalı ocaktaki kömürü istiyorlar’
Paylaş

Emek ve  kitle örgütlerinin içinde yer aldığı Soma İçin Adalet Komitesinin Soma’da yaptığı çalışmalarla ilgili düzenlediği basın toplantısında konuşan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Soma Kömürleri AŞ.’ye ait olan ve Teftiş Kurulu tarafından kapatılan Atabacası ocağına işçilerin ocağı sökmek üzere sokulduğunu ancak dipte kalan kömürün çıkartılmak istendiğini söyledi.

Atabacası ocağının aslında bitmiş bir ocak olduğunu söyleyen Kozağaçlı, “Açık kalsa aynı koşullarda 1 yıl daha üretim yapardı. Aynı taşeron sistemi ile söküm için sokuyorlar ocağa. Tek kalan ayaktaki kömürü çıkarttırmak istiyorlar. Taşeron da, devlet de, şirket de kalan kömürü çıkartın diyor” dedi. Konunun takipçisi olduklarını belirten Kozağaçlı, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın 13. maddesine göre işçilerin böyle bir madene girmemesi gerektiğini belirterek, “İşten atılırım korkusu ile işçiler madene inip hayatlarını riske atmamalıdır” dedi.
Soma faciası ile ilgili savcılığın yeterli tutuklama yapmadığını belirten Kozağaçlı, “Bu konu ile temas eden herkesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki üst düzey bürokratları da kapsaması gerekir. Şirketin ve Bakanlığın elindeki evraklar tasarruf edilebilmektedir” dedi.

Savcılığın atadığı bilirkişi ile Teftiş Kurulu Başkanının karı koca olmasının hakimin reddini gerektirecek sebeplerden biri olduğunu ve bununla ilgili savcılığa başvurduklarını belirtti.
(Soma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’dan bayrak tehdidi

SONRAKİ HABER

Kamu okulları şirket özel okullar otel oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...